Robert van Dijk

Buuts  –  Prestaties  –  Foto’s  –  Gastenboek

Contactgegevens

Naam: Robert van Dijk
Woonplaats: Ammerzoden
Provincie: Gelderland


Tel: 06-24278587

Email: robert@nooh.nl

Facebook: /robert.vandijk.56

Beroep: Eigenaar reclamestudio

Geboortedatum: 24-06-1968

Optreedgebied: Brabant en Gelderland

Dialect: Brabants

Welkom op de pagina van
Robert van Dijk

Even voorstellen:

Mijn naam is Robert van Dijk, een Ammerzodense duizendpoot uit het bouwjaar 1968.
Sta al sinds 2013 in de ton met al best een leuke staat van dienst.

Naast het tonpraten woon ik al weer een aantal jaren samen met Eugenie en zijn we een oude boerderij aan het opknappen In de nieuwe schuur runnen we ook een yoga en pilates centrum. 
Verder bouwen we aan een B&B in de vorm van een hooimijt. 

Ammerzoden is gelegen in het zuidelijkste puntje van Gelderland.
Dit was in de 14e eeuw niet het geval maar de rotzakken hebben de Maas omgelegd. 
Zodoende mag ik niet deelnemen aan de Brabantse Kampioenschappen.

Ik haal mijn gram wel ergens anders!
Twee keer finales van de Goeie Toon waarvan winnaar in 2022
en ik mocht al drie keer in de ton staan bij de Keiebijters. 
Deelnemer Zuid-Nederlandse Kampioenschappen in 2023 en 2024.

Houdt Robert zich ook nog met serieuze zaken bezig? 
Jazeker, hij is ook fractievoorzitter van de lokale CDA afdeling.
Hoe serieus dit genomen mag worden vul je zelf maar in.

Contactgegevens  –  Buuts  –  Prestaties  –  Foto’s  –  Gastenboek

Buuts

Robert van Dijk

Boek nu!

Mijn eerste optreden was in 2013 op een eigen Tonpraatgala in Ammerzoden. Als voorzitter van de Raad van Elluf leek het me leuk om ook zelf eens in de ton te gaan staan. Ik debuteerde met een typetje wat al een aantal jaren in mijn hoofd hing, Sinterkeesje, de broer van Sinterklaas. Sinterkeesje komt uit een nest van vijf jongens en ziet met lede ogen de besodemieterijen van zijn vrijgevige broer aan. Dit was een grandioos succes voor een overvolle zaal in Ammerzoden en smaakte naar meer.

 

Inmiddels heb ik al vier keer in Ammerzoden in de ton gestaan met typetjes als Piet Piloot, de free-lance Piloot zonder vliegtuig. Bertuske de Bordeelsluiper, eigenaar van Club Lups in de polder en vorig jaar als Kees Karnemelk een ex-profwielrenner.

Zeker op het Ammeroois TonPraotGala kijkt men elk jaar weer uit naar de plaatselijke kwatsers maar inmiddels ben ik met Sinterkeesje ook al de regio ingetrokken met succes.

In de lang vergeten oorlog liep deze tamboer van het leger voorop in de linies. Na al die jaren komt hij weer eens kijken en verteld vol vuur over zijn belevenissen van die goeie oude tijd.

Fonske is de dorpswaarzegger en heeft voor een ieder wel een goed of minder goed advies.

Hij legt ook graag de kaarten met de meest vreemde uitkomsten.

Hilarisch verhaal in een wereld ver boven het heden gestegen.

Kees is een oud profwielrenner die af en toe nog meetraint met de plaatselijke wielerclub in Ammerzoden. Kees schept nog graag op over zijn successen en klaagt over zijn mederenners die hem niet altijd begrijpen. Hilarische buut welke bij wielerverenigingen graag gehoord wordt.

Kiske Glijpaal is een plaatselijke brandweerman van de vrijwillige brandweer waar natuurlijk ook vanalles te doen is. Kiske is een buut welke ik geschreven heb voor mijn broer maar alleen voor hem nooit heb kunnen doen. Onze Cees was ook brandweerman en drie dagen voor zijn vijftigste verjaardagsfeest, waar deze buut voor geschreven was overleed hij door een hartstilstand. Ik heb deze buut later nog eens gedaan voor het brandweerkorps waar hij deel van uitmaakte. Daarna nog eens om te try-outen. We houden hem erin ter nagedachtenis van één van mijn grootste fans en hoop nog menig brandweerman er om te kunnen laten lachen.

Bertuske is de eigenaar van Club Lups in Wordragen een voorstad van Ammerzoden. in de polder staat zijn mooie club maar omdat het niet geheel levensvatbaar is doet Bertuske pogingen om de omzet te verhogen zoals raamprostitutie, workshops, webwinkel. Dat dit niet geheel ‘vlekkeloos’ verloopt is natuurlijk geen verrassing

Piet Piloot is een freelance vliegenier die voor namelijk vliegt voor politici, artiesten en directieleden. Soms ook voor ZZP-ers, Zeer gefortuneerde mensen Zonder Piloot. Piet komt uit een oud pilotengeslacht en maakt natuurlijk dagelijks van allerlei bizarre dingen mee. Wederom een kraker in en buiten Ammerzoden.

Sinterkeesje is de broer van Sinterklaas. Zij komen uit een nest van vijf, Sint Bernhard, de zuipert van de familie, Sint Maarten de Schooier van de familie, Sinterklaas, die kennen we. Daarna Sinterkeesje en de jongste telg das ook de meest trage, slome duikelaar van de familie das hullie Sint Juttemis. Sinterkeesje klapt uit de school over zijn vrijgevige broer en de perikelen rondom zijn familie  Deze buut was gelijk het débuut van Robert van Dijk op het eerste Tonpraotgala in Ammerzoden. Iedereen was gelijk laaiend over de kersverse tonpraoter Robert van Dijk

Prestaties

Contactgegevens  –  Buuts  –  Prestaties  –  Foto’s  –  Gastenboek

Foto's

Meer foto’s? kijk op Tonpraatfotos.nl

Filmpjes

Contactgegevens  –  Buuts  –  Prestaties  –  Foto’s  –  Gastenboek

Gastenboek

Contactgegevens  –  Buuts  –  Prestaties  –  Foto’s  –  Gastenboek