Koop Drost

Buuts  –  Prestaties  –  Foto’s  –  Gastenboek

Contactgegevens

Naam: Koop Drost
Woonplaats: Zuidwolde
Provincie: Drenthe


Tel: 06-40199304

Email: koopdrost@hotmail.com

Facebook: /koop.drost

Twitter: /koopdrost

Website: www.koopdrost.nl

Beroep: Verkoper zonnestroomsystemen

Geboortedatum: 17 november 1969

Optreedgebied: Nederland

Dialect: Drents, maar verstaanbaar

Welkom op de pagina van
Koop Drost

Even voorstellen:

Geboren en getogen in het Drentse Zuidwolde, kwam ik door te wonen in Beek en Donk en Luyksgestel in aanraking met carnaval.

Sindsdien gegrepen door het carnaval en doordat ik altijd meende met bruiloften en partijen de microfoon te moeten pakken, heb ik in 2011 de stap naar de ton gemaakt. Dat beviel me uitstekend.

 

Vaak wordt mij gevraagd of ik een rit van meer dan 200 km ervoor over heb om in Brabant op te treden. Was het maar 400 km, dan had ik twee keer zoveel tijd om ervan te genieten.

 

Mijn buuts kenmerken zich als actueel, scherp en op maat gemaakt.

Geen wethouder, burgemeester of notabele is veilig, en Drent of niet, ik ken hun gewoonten, gedragingen en uitlatingen alsof ik zelf in het dorp woon.

 

 

Naast buuts treed ik graag op als conferencier en als laatste is het voor mij geen enkel probleem om een stuk op maat te maken voor een feest, verenigingsavond of bedrijfsdag. Zij geven de informatie, ik bedenk de grap.

Contactgegevens  –  Buuts  –  Prestaties  –  Foto’s  –  Gastenboek

Buuts

Koop Drost

Boek nu!

Deze buut gaat over de jaren 70 en wat er toen gebeurde.

 

Over marmottenbak van Avro’s weekendkwis: Ad Visser, de marmot van alle marmotten. Wat een mormel. Queen was nog niet doorgebroken of de Nederlandse Kween was al op tv!

 

Hierin beschrijf ik allemaal wat ik meemaak met voetbal.

We voetbald’n altied met een bal uut de jaren 70, zo’n leer’n bal. Toen werd’n geen wedstried’n afelast deur de regen, nee die bal zoog al ’t water wel op.

 

Hoe ik als Drent tegen Brabant aankijk en speciaal het dorp waar ik ben. Deze buut maak voor ieder dorp op maat en is actueel.

20 Minuten Buut. Wat, 20 minut’n un buut? Wij drent’n slikt de helft van de woord’n in dus wij kunt ’t in 10 minut’n. Mien vrouw kan’t in 5 minut’n, maar die slikt alles in.

In deze buut treed ik op als Bartje die niet bad veur bruune boon’n. In deze twintig minuten durende buut gaat deze Drent in op zaken in Brabant en zijn eigen verleden. Dit met een drents accent.

 

Bruune boon’n , we hadden meer gas in huus, dan dat er in de grond bij Slochteren zat. Bruune boon’n met eieren, wanneer jullie dat in Brabant eten hoeven jullie nooit meer te boren naar schaliegas.

 

Met deze buut ben ik derde geworden bij “De Goeie Toon” (2013)

Boer Harms gaat los en wil de zaal spectaculair verrassen . Helaas gaat niet alles zoals verwacht.

 

Trammelant, trammelant, ik wou jullie verrassen, ja niet verassen. Dat deed mijn oom van 85 jaar verleden week bij mijn tante. He Bertha wat wil je op je verjaardag. Ik heb alles al, verras me maar. Dat heeft ze geweten , een week later stond ze in een urn op de schoorsteenmantel.

Prestaties

Contactgegevens  –  Buuts  –  Prestaties  –  Foto’s  –  Gastenboek

Foto's

Meer foto’s? kijk op Tonpraatfotos.nl

Contactgegevens  –  Buuts  –  Prestaties  –  Foto’s  –  Gastenboek

Gastenboek

Contactgegevens  –  Buuts  –  Prestaties  –  Foto’s  –  Gastenboek