Daniël Schmitz

Buuts  –  Prestaties  –  Foto’s  –  Gastenboek

Contactgegevens

Naam: Daniël Schmitz
Woonplaats: ‘s-Heerenberg
Provincie: Gelderland


Tel: 06-40071151

Email: danielschmitz81@hotmail.com

Facebook: /daniel.schmitz.5264

Beroep: Commercieel directeur uitgeverij (maandbladen/vakbladen)

Geboortedatum: 27-03-1981

Dialect: Achterhoeks/Liemers, maar ook ABN

Welkom op de pagina van
Daniël Schmitz

Even voorstellen:

Daniël Schmitz heeft als buutreedner in korte tijd al een behoorlijke naam opgebouwd. Natuurlijk blijft zo’n gekke Duitse achternaam met een sch en een z dan ook wel erg gemakkelijk hangen! Maar misschien droegen de gewonnen prijzen tijdens buutkampioenschappen ook wel bij aan zijn naamsbekendheid.

Waar Daniël ooit bij carnavalsvereniging d’Olde Waskupen in ‘zijn’ ’s-Heerenberg in de Achterhoek begon in de ton, heeft hij de afgelopen jaren al menig andere vereniging in de regio mogen verblijden met zijn buuts. Met uitgestreken gezicht brengt hij zijn grappen over de bühne, zonder een spier te vertrekken. Zijn buuts kenmerken zich door een hoge grapdichtheid, waar gortdroge en scherpe grappen elkaar afwisselen met mooie woordspelingen.

Op deze pagina kun je meer informatie vinden over zijn buuts. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of wil je hem boeken? Bel of stuur hem een mail!

Contactgegevens  –  Buuts  –  Prestaties  –  Foto’s  –  Gastenboek

Buuts

Daniël Schmitz

Boek nu!

Notoire luiwammes Walter wordt verzocht door het UWV om weer eens aan de slag te gaan. Hij loopt zodoende snuffelstage bij de plaatselijke sportschool. Hij heeft tijdens de rondleiding al steevast opmerkingen bij iedere uitleg en van zijn bazen en klanten heeft hij ook geen hoge pet op. Voorlopig mag hij alleen nog maar warming-ups verzorgen, waaronder op deze avond!

 

Ze hadde één apparaat waor ik dan wel ech interesse in had…. Daor heb ik dan ook ’n blikje cola uut gekoch.

Rasechte kroegtijger Barry (Bar voor vrienden) zit op een oersaaie verjaardag en hoort dat het in de naastgelegen zaal wél gezellig is. Hij bedenkt zit geen moment, laat zijn kannetje bier vullen en besluit een kijkje te nemen. Stomdronken belandt hij zowaar op het podium en vertelt dat deze volle zaal hem doet denken aan zijn stamkroeg ‘De Volle Hals’. Hij tikt rustig het kannetje bier weg, terwijl hij ondertussen vertelt over de stamgasten van ‘De Volle Hals’. Deze macho staat niet snel met zijn mond vol (gebleekte) tanden!

 

“Bi-j De Volle Hals zit Thijs altied op de hoek. Zo’n gast den d’r altied is! En wanneer gi-j ook kwam, Thijs was altied al bommetje zat. Den was op Pinkpop trouwes al ’s zó zat, datte op ’n Dixie is gaon zitte, d’r 5 euro in het gegooid en vervolges gewach het tot d’r pasfoto’s uutkwame!”

Willem gaat voor het eerst op vakantie naar een all inclusive resort en dat samen met zijn kersverse vriendin Ulla. Dat hij duidelijk niets te vertellen heeft bij deze pittige dame, maakt zijn vakantie alsmaar pijnlijker! Al durft hij er niet (hardop) tegenin te gaan.

 

Ik drèèj mien um wiejer te zonne en doe de bril af. Zeit ze; “PANLAT! A-j de bril afdoet, zie-j d’r völ bèter uut!” Ik dach bi-j mien eiges; “Gi-j now ook”

Na de definitieve sluiting van de lokale Albert Heijn vestiging blikt Willem terug op zijn carrière. Van lege flessen automaat tot vakkenvuller en uiteindelijk tot kassière. Dat Willem niet de snuggerste is, merken zijn baas en klanten al snel!

 

Mien eerste dag achter de kassa, was meteen knetterdruk. Zeit ’n klant achter in de ri-j; “Ku-j gin 2e kassa oapene?” Ik zeg; “Mein-ie dan dat ’t sneller geet a’k de hele tied hen en weer mot renne?”

Als zoon van bokslegende Rocky kwam Ricky ongewenst al vroeg in aanraking met zijn vaders bokskwaliteiten. Helaas zonder succes, want zelfs na tig lessen op boksschool AWRIM (Alles Wa-j Raak Is Metgenomme) blijkt hij kansloos tijdens zijn eerste wedstrijd.

 

Ik was dan klaor veur de eerste trèèning. Die wodde verzörg deur ’n vrouwspessoon met ’t postuur van ’n Oekraïense kogelstootster. ’t Type met maor 3 tande…. waorvan 2 los in de boksetès.

Deze potige Rotterdamse staat haar mannetje wel als hulp in de huishouding en ‘bept’ honderduit over haar vaste poetsadres bij de alleenstaande smeerpijp Willem.

 

Willem heb altijd wel wat te zeure. Ik mag geen sieraden drage. Zelfs m’n tepelpiercing mot uit. Volges hem maakt dat ding krasse op ’t parket bij ‘t dweile!

Old Prins Koert 1e doet uit de doeken hoe zijn afgelopen jaar als prins carnaval is verlopen. Sterker nog, hoe zijn afgelopen jaren bij De Witpenne zijn verlopen. Al snel wordt namelijk duidelijk dat deze vereniging niet breed wordt gedragen in Duiven.

 

De Witpenne is ’n kleine vereniging, den IK eiges heb opgerich in 2000. In 2011 was IK de jubileum-prins. Da’s ’n hele eer… veur de 11e keer prins carnaval te magge zun!

Theo vertelt over zijn dagelijkse werkzaamheden in de plantsoenen en schaftkeet. Al hangende aan zijn schoffel vertelt hij ‘druk’ te zijn met praatjes met collega’s en passanten.

 

Nao ‘t wark vraog ik mien collega; “Gao-j met eentje drinke?” Zeitte; “Nee, ik mag jao ganiet meer drinke! Ik heb ’n verschoave orgaan!” Ik zeg; “Hoe ’n verschaove orgaan? Zeitte; “Mien is de lèver naor de klote gegaon.”

Prestaties

Contactgegevens  –  Buuts  –  Prestaties  –  Foto’s  –  Gastenboek

Foto's

Meer foto’s? kijk op Tonpraatfotos.nl

Contactgegevens  –  Buuts  –  Prestaties  –  Foto’s  –  Gastenboek

Gastenboek

Contactgegevens  –  Buuts  –  Prestaties  –  Foto’s  –  Gastenboek