Buuttereedner Will Knapen uit Nederweert-Eind stopt na 38 jaar met optreden
  10-03-2008

Meervoudig Limburgse Buutte-kampioen Will Knapen uit het Midden-Limburgse Nederweert-Eind heeft besloten om na 38 seizoenen te stoppen met optreden als buutte-reedner. De nu 62 jarige Will Knapen heeft 38 jaar lang van Noord tot Zuid in de provincie Limburg  en een gedeelte van Noord-Brabant  zijn humor op de planken gebracht, en met succes. De start van zijn buutte-carriëre is al ruim 47 jaar geleden begonnen toen hij op 15 jarige leeftijd zijn eerste zelfgeschreven buutte op de planken bracht.

Hoewel dit besluit voor vele als een verrassing komt is Will hier heel duidelijk in. "Ik heb dit aan vrienden en kennissen enige tijd geleden medegedeeld en zoals de meeste reageren het jammer vinden dat ik nu al stop, vind ik - al zeg ik het zelf - dat je het dan goed gedaan hebt! Is de reactie van: nou ja dat mag ook wel op zo'n leeftijd,.. dan ben je volgens mij . te laat! Te lang doorgaan met optreden is absoluut  niet goed en me van een podium weg laten kijken of moeten horen die kan ook beter stoppen of geen aanvraag meer krijgen voor een optrede, nou die tijd wil ik voor blijven. Nee het was een machtige tijd en het is goed zo!

Will zegt al die jaren met erg veel plezier het buutte gebracht te hebben en als we zijn erelijst bekijken bracht het optreden hem ook vele, vele hoogtepunten:

-         Limburgs buuttekampioen 1988 (Wullemke oet ut Boetiekske)
-         Limburgs buuttekampioen 1990 (Wullemke de Melkboor)
-         Limburgs buuttekampioen 2005  (Ut aes neet duudelik)
-         Benoeming tot Doctorandus Humoris Causa aan de Narren Universiteit Limburg.
-         Nederlands buuttekampioen 1982 (de Greuntjes boor)
-         Lid in de Orde van Oranje Nassau.
-         Drager van de Erepenning gemeente Nederweert.

Op LP 's zijn een tweetal buutte te beluisteren t.w. de Fotograaf en de Greuntjesboor. En op de DVD "Gala der Kampioenen" staat de kampioensbuut van 2005.

Hoewel hij in vrijwel alle plaatsen van Limburg een of meerdere keren het podium heeft betreden reikte zijn optreden zelfs tot de Nederlandse Antillen en op Curacao in het bijzonder, waar hij tot op heden nog steeds goede contacten heeft.

En als we Will dan aan het woord laten wil hij dit nog kwijt: Hij wil alle mensen bedanken die het mogelijk gemaakt hebben dat hij zoveel jaren voor andere mocht optreden en ook altijd van "zijn publiek" genoten
heeft. De meeste dank gaat natuurlijk naar zijn vrouw Mien, de kinderen met partners en zeker de laatste jaren ook de kleinkinderen want zonder al deze mensen die hem zo na stonden  was niet alleen het optreden onmogelijk geweest maar zeker ook niet het krijgen van de inspiratie om zoveel jaren buutte te schrijven die vele jaren samen met Piet Hermans vaak tot het succes hebben geleid in de vele wedstrijden die Wil in de afgelopen jaren heeft afgewerkt..

Alle mensen die aan het genieten van zoveel jaren optreden  van Wullemke ook maar iets hebben bijgedrage,. danke,.danke,.danke,..danke,..

de familie Knapen.






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl