Eerste Vergulde Lampekap naar Hans Eijkemans
  01-01-1900
Zondagavond 16 februari jongstleden is in een uitverkocht VTA Blixems in Blixembosch Eindhoven tonprater Hans Eijkemans winnaar geworden van de eerste Vergulde Lampekap.

Na een sfeervolle avond, georganiseerd door Carnavalsvereniging de Knipvliegers, waar de creme de la creme van tonpraotend Nederland in de ton stond, mocht Hans Eijkemans uit handen van "de minister van feest" Johan Vlemmix de Vergulde Lampekap in ontvangst nemen.

De Vergulde Lampekap werd dit jaar voor het eerst uitgereikt aan de beste tonpraoter van de avond. Als jury traden 56 willekurig gekozen mensen uit het publiek op. Voor aanvang wisten zij niet dat ze een rol in deze verkiezing zouden spelen.

Het begin van de avond verliep niet helemaal naar wens omdat Jan Geraerts verstek moest laten gaan, maar de voorzitter van de Knipvliegers wist het publiek moeiteloos te vermaken met zijn inleiding, huishoudelijke mededelingen en annecdotes.

Hans Eijkemans, die zijn creatie van "d'n 100-jarige" bracht, wist uiteindelijk met een verschil van slechts 3 punten de overige deelnemers (Andy Marcelissen, Frans Bevers, Rob Scheepers, Henk van der Heijen en Robert van Lamoen) te verslaan.







 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl