Afslankduo wint tonpraatavond
  31-01-2007

Drie jaar terug heerste nog veel - plankenkoorts in Zevenbergschen Hoek, maar inmiddels beginnen de Snèrkers het sauwelen aardig onder de knie te krijgen. En het publiek groeit mee: zaal De Zwaan puilde uit.

Drie weken voor carnaval is de tonpraatavond een mooie opmaat voor het vierdaagse leutfeest. Aan het sauwelen deden zaterdag vijf tonpraters mee.

De jury, met daarin de prinsen van Lage Zwaluwe en Zevenbergschen Hoek, koos niet één maar twee winnaars. Maar die kropen dan ook als duo in de ton. Fred Mouwen, vorig jaar al winnaar, had nu Martin van de Klundert als ‘aangever’ meegenomen.

Samen vormden ze het duo Joo en Koo Bakker, de al even erg schnabbelende broertjes van ’s lands afslankgoeroe Sonja. Het tweetal in joggingbroek en shirt van het eerste Hoekse zomercarnaval kroop bezweet de ton in. In hun pas opgerichte sportschool JEKB vliegen de pondjes er bij elke Hoekenaar af.

Spontaan meldden zich uit de zaal nog meer afvallers bij Joo en Koo. „Ze zullen wel allemaal het maximale uit hun abonnement willen halen, net als Henny van Gennep van De Zwaan. Die trainde zo hard dat zelfs zijn snor er van afviel“, sneerde Joo. En Koo daarop: „Ja, hij gaat liever een keer meer sporten dan dat hij z’n café een dag extra open doet.“

Ook de worstenbroodjes van bakkerij Nuijens moesten het ontgelden. En Richard Heijne moest zo hard op de loop, dat hij ook niet veel gewicht meer meetorst. Heijne deed zelf ook mee in de ton als de moppen tappende kok van Sint Martinus.

Ko Diepstraten beschreef Snèrkersdurp, terwijl hij z’n hondje uitliet. Wim Broere zocht het als Dingemanneke opnieuw in de lokale actualiteit. Zijn act over de spoorzone, de reconstructie, de speeltuin en de straatprijs van de Postcodeloterij had meer weg van een politieke conférence.

Vorig jaar werd de winnaar gekozen door het publiek, nu door de driekoppige jury. Alleen de winnaar werd bekendgemaakt, de andere deelnemers eindigden op een ‘goede tweede plaats’.

(Bron: BN/DeStem)






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl