3e Keiekletsavond "try out" voor finale
  28-01-2007

In een sfeervolle en gezellige ambiance  werd zaterdag in  een uitverkocht Bavaria House te Helmond de laatste voorronde gehouden van de Keiekletsavonden. Het publiek genoot niet alleen van de verschillende creaties van de kletsers, maar ook van het goed verzorgde amusement. Een kostelijk avondje met veel vuurwerk, waardoor ook deze ronde geen zwakke elementen kende en daarmee tekenden de Keiebijters voor drie succesvolle kletsavonden.

Om een plaatsje te verwerven voor de ‘Grand Finale du Keieklets’  bonden de kletsers Ronnie Peskens (parachutist), Rob Scheepers (begrafenisondernemer) en Harry Hens, als ex-drugkoerier Joepie S. de onderlinge strijd aan.

Kletser Ronnie Peskens uit Helmond verscheen als eerste in de ton. De rekruut bij de luchtmacht (parachutist) zette een aardig typetje neer. In zijn stevige bepakking vertelde ‘Jerry’  over zijn ‘luchtvaartdoop’ , die zoals te verwachten viel niet altijd vlekkeloos verliep. Op een gedreven manier wist de rekruut zijn opdracht te vervullen.

Zijn stadsgenoot Rob Scheepers toonde als ‘Begrafenisondernemer’ aan, dat vreugde en verdriet wel heel dicht bij elkaar zitten. Door zijn sterke begin, wist hij een brug te slaan met de zaal. Tegen het einde van zijn klets had hij wonderwel ook de laatste toeschouwers aan zich gebonden.

Ook Harry Hens, als ex-drugkoerier Joepie S. kwam tijd tekort om met zijn rappe tongval en spitsvondige woordspelingen dit boeiende vak uit te oefenen. Droog, levendig en met veel mimiek gaf ‘Joepie S.’ een beeld van een ex-drugskoerier met al zijn belevenissen.

Amusement
Een kijkje op de alledaagse gebeurtenissen werd ook gegeven door de amusementsgroepen ‘Drie keer Niks’.  Voor het eerst op het podium in de stad. De groep wist met haar zang ‘Samen een fisje bouwe’  het Bavaria House al een beetje  in sfeer te brengen.

Een puur Helmondse optreden is er altijd te verwachten van de Keiegalmers. De juiste snaar weten zij te raken met hun actuele gebeurtenissen over de stad. Een sprekend voorbeeld hiervan was ‘Buur te huur’, waarin de Helmondse mentaliteit op de korrel werd genomen. Met de Venitiaanse kraker van Helmond, dankzij alle (nieuwe) grachten en kanalen werd het optreden succesvol besloten.

Voor de grote verrassing zorgde nieuwkomer ‘Timper’. De Astense groep nam met zijn cabaret de samenleving op de korrel te nemen. Met zang en voordrachten gaf het kwartet zijn visie op de levenswijze van de prinsessen en van de Hoogheid Briek XXXIV, evenals over de carnaval en het meest liefkozende Brabantse woord ‘Houdoe’  en haar taalgebruik.

De kletsavond werd afgesloten met een klankvol optreden van de Hofkapel ‘De Klinkers”, terwijl de avond geopend werd met de presentatie van de schlager van Willy & Louis. ‘Zolang het bier blie loupe’ klonk nog tot na middernacht door in het Bavaria House.

Twee van de drie optredende tonpraters staan volgende week op hetzelfde podium in de "Grand Finale du Keieklets". Zie ook het vorige nieuwsbericht hierover op deze site:

http://www.tonpraten.nl/nieuws/news_select.php?id=896

(Met dank aan Harrie van der Sanden, Mierlose Krant)






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl