Lachen gieren brullen tijdens de Brabantse Bonte Avonden
  04-11-2006

Na een heerlijk begin met de Brabantse koffietafel en een goed stukje muziek van de Malpiegalm werd de vijftiende serie Brabantse Bonte Avonden in zalencentrum ‘De Graver’ ingezet. Ook deze keer was het weer volle bak. Gasten uit de hele regio waren weer naar het zalencentrum gekomen om een gezellige avondje te beleven, waar vooral het Brabantse dialect hoog in het vaandel stond.

Als eerste kwam het duo de TwoPetjes op het podium. Grappen en grollen over het lingeriesetje, bejaardentehuis en hun eigen woorden boekske passeerde de revue. Hierna was Harrie Hens aan de beurt. Als oppasopa Rinie Ruigstuiver, vertelde hij over zijn drieweekse vakantie met zijn kleinkeinder in Ponypark Slagharen. Vooral zijn twaalfjarige kleinzoon, te groot voor zijn leeftijd, moest er aan geloven.

De volgende was Berry Knapen met zijn vertolking als Bertje Plek, frietboer van cafetaria D'n Bittere Bal. In zijn zaak was alles koel, gaaf en vet. Bij de chinees krijgde een pepermintje, bij ons krijgde renny's. Zijn motto was dan ook, 'Van unne fricandel van Bertje Plek, gaode gegarandeerd over oewe nek'.

Het tweede muzikale duo was Plus Minus uit Someren. Zij vertelden over het grote gezin waar ze opgegroeid waren. Bij ons in huis hadden wij geen wekker nodig, want om half zeven liep de pispot over en dan wisten we hoelaat het was. Met hun liedje: 'Wij zijn hier om te lachen, da's goed voor hart en ziel, want maandagmergen op het werk, begint wir het gepiel' kregen ze de hele zaal mee.

Na de pauze en een muzikale medley van De Malpiegalm onder leiding van Gerry Damen, kwam Rien Bekkers ten tonele. Als Rinuske de politieman, wachtmeester eerste klas in Scherpenheuvel, verteld hij over de voorvalletjes die hij meemaakte in zijn werk. Hoe meer bonnen hij uitschreef hoe meer hij verdiende. Samen met zijn collega Ties de Boei zorgde hij tijdens de dagelijkse rondes voor orde en netheid.

Dan verscheen de Brabantse kampioen 2006 Robert van Lamoen op het podium als 'De Skele'. Hij nam het publiek mee in zijn avonturen op zijn wintersportvakantie in Oostenrijk. Geweldig wat deze komiek in zijn mars heeft. Natuurlijk mocht Rob Scheepers uit Sterksel niet ontbreken. Als kermisexploitant Jimmy Calipso met zijn nieuwe attractie de Skai-Devil was hij deze keer, samen met zijn scharrel Priscilla, neergestreken op de eremoeiijgige kermis in Westerhoven, zoals hij vertelde. Zijn mimiek en komische anekdote's bracht vele lachsalvo's met zich mee.

Als laatste was Jan Strik aan de beurt. Deze tonpraoter uit Someren is al jaren bekend om zijn rake opmerkingen en grappen. Ook nu was hij met zijn act als ‘Koos Dakloos’weer op zijn best. Voorheen was hij dokteranders in de logica, maar de laatste tijd had hij iets tegen 'daken'.  Als Jan eenmaal op het podium staat, krijg je hem er zo nog niet af. Dat bleek ook deze keer weer het geval. Op verzoek van het publiek eindigde hij met zijn overbekende sprookjesverhaal van Sneeuwwitje.

Als dank voor deze twee geweldige avonden kreeg presentator Tonny Jansen een hartelijk applaus van het publiek. Natuurlijk met formidabele inzet van alle artiesten en vrijwilligers en waar zeer zeker vele kaken weer enkele dagen van moet bij komen. Voor de Brabantse Bonte Avonden kunt u zich altijd onder voorbehoud opgeven bij Tonny Jansen, tel. 040-2019007.






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl