DVD's tonpraten / buutreednen
  13-10-2006

De redactie van Tonpraten.nl / Buutreednen.nl is aan het bekijken of zij optredens van tonpraters/buutreedners online kan plaatsen in een soort online videotheek. Hierin kunnen optredens (tegen betaling) online worden bekeken of zelfs worden gedownload. Graag komen wij in contact met artiesten die dit wel zien zitten en hun optredens op DVD ter beschikking willen stellen.

Het bekijken, downloaden en betalen gebeurt allemaal volledig beveiligd en geautomatiseerd. Uiteraard is toestemming van de uitvoerende artiest(en) nodig. Zij delen ook in de opbrengsten van de buut videotheek.

Tonpraten.nl / Buutreednen.nl heeft in de afgelopen jaren een groot aandeel gehad de wereld van het tonpraten/buutreednen te moderniseren, met een groot aantal eigen sites van artiesten, een online agenda van evenementen, webshop, gastenboeken en een interactief buutgala. We zouden nu graag willen kijken of de tijd rijp is voor een volgende stap.

Het online kijken van films, zelfgemaakte opnamen etc. neemt momenteel een grote vlucht en wij krijgen veel vragen van mensen die een DVD willen bestellen van bepaalde optredens. Nu hebben wij, samen met een partner, de mogelijkheid om dit voor een groot publiek mogelijk te maken.

Dus, heeft u een of meerdere optredens op DVD en wilt u deze online beschikbaar maken, mail dan naar info@tonpraten.nl.

Mocht er behoefte zijn aan discussie over dit onderwerp, klik dan op "Reageer op dit bericht" en plaats uw reactie.






 
     

 


Peter van der Maas 30 Nov 1999
Het lijkt mij niet wenselijk om complete buuts aan te bieden via deze weg. Wat is er nou leuker dan een tonpraoter te bezoeken, die in een gezellige zaal zijn ding doet? Ik zal niet vooraan staan met het beschikbaar stellen van beelden (mocht daar al belangstelling voor zijn). Het is voor mij, en niet te vergeten voor alle organisatoren, veel leuker als de mensen naar me komen kijken.

Vriendelijke groeten,
Peter van der Maas.

Ivo van Rossum Gemert 30 Nov 1999
Ik sluit me helemaal bij Peter aan,op mijn site is echter wel een fragment te zien tijdens het Keiebijters kletstoernooi van afgelopen jaar,en dat duurt maar een paar minuten.
Het is echter wel een stukje promotie,want ik heb er enkele optredens aan over gehouden,van mensen die dat filmpje van mij hadden gezien.
Maar ben er dus niet voor om complete buuts te laten zien via film/dvd materiaal via deze site.
Kom gewoon gezellig naar een live optreden kijken,want dat is veel gezelliger.
Anders zit er dadelijk niemand meer in de zaal als iedereen op internet kijkt.
En dat zou jammer zijn,want zoals Peter beschrijft de sfeer moet je zelf proeven en niet zien via internet

Met vriendelijke groet Ivo van Rossum

Arie Schoofs Reusel 30 Nov 1999
Ik ben het geheel met de vorige schrijvers eens .
Wat is nou mooier om in de zaal te zitten en de sfeer te proeven.
en de tonprater live te kunnen zien.
Ik vind het geen goed idee om hele buuts uit te zenden.



Willem Rouwhorst Zieuwent 30 Nov 1999
Natuurlijk blijft het live aanschouwen en beluisteren van een buut het mooiste, met de ambiance, sfeer en stemming er bij op dat moment in die zaal. Maar bij vele zittingen worden nu ook al opname's gemaakt en waar blijven die? Af en toe moet je de buut toch vernieuwen, en nu verdien je misschien nog iets aan je oude buut.


henk schoots helmond 30 Nov 1999
Natuurlijk, een tonpraoter live zien is het mooiste wat er is. Maar ik kan me ook voorstellen dat er diverse tonpraoters zijn die niet meer optreden (in ruste zijn) en hun materiaal wel op dvd willen zetten en verkopen. Pikken zij ook nog een graantje mee van de tonpratershype die er nu is en die ze in het verleden gemist hebben.

Redactie Tonpraten.nl / Buutreednen.nl 30 Nov 1999
Fijn dat er een discussie over dit onderwerp ontstaat, op basis daarvan kunnen wij een beslissing nemen. En uiteraard, een film in de bioscoop is ook mooier en leuker dan thuis op de bank, maar buuts die niet meer in de ton worden gebracht, zijn zo toch nog te bekijken.

Bovendien blijkt uit de honderden CD's die wij de afgelopen jaren hebben verkocht, dat men dit zeker op prijs stelt. Waarom dan niet met beeld erbij?

We onderzoeken overigens ook de mogelijkheid om gratis fragmenten van 1-2 minuten aan te bieden voor de tonpraters/buutreedners met een eigen site!

 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl