Marcelissen beste buutreedner
  13-03-2006

Andy Marcelissen is in residentie Maldensteijn van carnavalsvereniging De Dwarsliggers uit Malden uitgeroepen tot beste buutreedner van 2006. Het buutreednerfestival van De Dwarsliggers was met veel regionale toppers sterk bezet. De meesten van hen hebben dit carnavalsseizoen al een of meer eerste prijzen in de wacht weten te slepen in Gelderland, Brabant of Limburg.

Henk van der Heijden uit Son beet het spits af met De zilveren bruidegom. Had de man het al niet makkelijk op zijn trouwdag, zijn zilveren bruiloft was niet bepaald iets om te vieren maar meer om te herdenken. Zijn buut leverde Van der Heijden de derde prijs op.

Nadat Hans Eijkmans uit Rosmalen zijn act De Douanier had vertolkt, was het de beurt aan de pas achttienjarige Ronny Peskens. Deze Helmonder geldt als aanstormend talent en kreeg als ijscoman de lachers op zijn hand. Kitty Goverde uit Uden liet als Prutske zien dan het buutreednerschap geen pure mannenaangelegenheid is.

Daarna was het de beurt aan Rob van Elst uit Groesbeek die zijn titel verdedigde in de gedaante van Dik d’n Onmundige.

De titel ging tijdens de negende editie van het buutkampioenschap echter naar Andy Marcelissen uit Raamsdonksveer. In zijn buut De lolligste thuis verhaalde hij over zijn veertien broertjes en zusjes. „In het kleine huis zat er altijd wel iemand tussen de deur.“

De tweede prijs was voor Pierre van Helden uit Melderslo. Die hield zijn gehoor in de gedaante van Jearke de verpleger voor dat je bij hem rustig in de ziekenauto kunt gaan liggen.

De vele buuts werden zaterdag afgewisseld met optredens van de dansgarde, showdans en verschillende andere muzikale intermezzo’s. Het duo Plus Minus kreeg met gitaar en bas iedereen in de volle zaal van de stoelen. De Rammers uit Nijmegen sloot de avond af met een grandioos optreden. Deze vijf entertainers lieten de zaal deinen terwijl de jury zich aan het beraden was.

Uiteindelijk bleek het publiek het helemaal eens met de unanieme beslissing van de jury. Want niet alleen nam Marcelissen de wisselbokaal mee naar huis, hij sleepte ook de publieksprijs in de wacht.

Met het buutkampioenschap sloot De Dwarsliggers, dit jaar onder leiding van Prins Ronald I, het lange carnavalseizoen af.

Feliciteer Andy in zijn persoonlijk gastenboek!

(Bron: De Gelderlander, 13-3-2006)






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl