Urste Tonproatgala te Lithoijen
  06-02-2006

Op zaterdag 04 februari jl heeft caravalsvereniging De Doordouwers hun urste Tonproatgala georganiseerd in zaal Avanti te Lithoijen. In een sfeervolle en volledig uitverkochte zaal werden 6 tonpraters naar de ton begeleid door Ben Thiemissen verkleed als non.

Op deze avond werden kosten nog moeite gespaard om 6 toppers uit Brabant en Limburg uit te nodigen.

Alex Winterman- paus klompidoris de eerste ' Als paus ziede heel de wereld. Ze zegge: " als gij nog lang paus blijft,gaan we binnen kort naar de filistijen! " 

Michel Grijmans- piloot deze had nog een langere piloten opleiding gevolg als zijn instructeur, tatjana was zijn mooiste stewardes. 

Ton Hendrikx - gek Tontje, Moet na allerlei verwikkelingen bij de sssspychiater komen. Ik zeg " ge ziet er ook niet zo goed uit gij !" Da klopt,ik heb namelijk een klier die niet goed werkt". "Oh, da ken ik,ik heb er thuis ook ene rond lopen die geen flikker uitvoerd!"

Peter van de Maas - peerke safari Peerke safari is de beste dierenverzorger die Nederland ooit gekend heeft." Als leeuw je been afbijt, ben je ook 'een van je schoenen kwijt!". 

Cees Coolen-kiske de droge Een motto waar "Kiske" graag gebruik van maakt is: Houd oren en voeten werm,Vult matig oewen derm,Houd oew poeperke goed open,En laot de dokter naor de klote lopen! 

Jasper van Gerwen - opa max Een oude zemelaar die een busreisje gaat maken samen met zijn vrouw. Alles wat er gebeurt voorziet hij van commentaar zoals alleen een bejaarde dat kan. " Ik heb een pees-maker en dat is heel erg. Als ik nies gaat bij de buren de garagedeur open." 

Deze avond werd gepresenteerd door Bert van Kilsdonk die tussen de wisseling van de praters de Lithse politiek op een grappige wijze onder de loop nam. 

De avond werd muzikaal opgeluisterd door de hofkapel Oyem van Eige Boyem.Volgend jaar word de twede Tonpraters gala georganiseerd.






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl