Grappen en Grollen met tonpraters in dans- en partycentrum
  19-01-2006

Eigenaresse Sandra Verhoeven van het gelijknamige dans- en partycentrum in Uden wilde eens wat leuks naar Uje halen. Het resulteerde zaterdagavond in een zogenaamde tonproatersavond. De eerste editie van Lekker Lache in Uje.

“Allemaal ouwelui”, merkt een man rond de veertig op als hij vanuit de garderobe een eerste blik werpt in de zaal. “Dat is altijd op dit soort avonden”, deelt de portier mee. Toch heeft de man het niet bij het rechte eind. Aan de bartafels aan de zijkant van de zaal is het grijze haren gehalte niet erg hoog. En ook aan de lange rij tafels is her en der wat jong bloed te vinden. De toeschouwers blijken niet alleen voor de acts te komen. Ook het gedeelte vóór de show, lekker kletsen in Uje, gaat ze goed af. Het merendeel is dan ook ruim voor de aftrap aanwezig.

Stipt om half negen verklaart presentator Henri van Maasakkers het bal voor geopend. Hij legt de aanwezigen even uit waar de toiletten zijn, want volgens hem kan de spanning vanavond wel eens hoog oplopen. Maar tijd om gang naar de wc te zetten is er amper. In hoog tempo laten de typetjes in verschillende dialecten allerlei moppen, anekdotes, woordspelingen en liedjes voorbij komen. Ook de doorsnee grappen over Duitsers, Helmonders en de sigaar van Bill Clinton ontbreken deze avond niet.

De artiesten hebben overigens ook hun improvisatietalent meegenomen. Zo vraagt Siske de luizenbol, die tijdens zijn optreden om een drankje verlegen zit:”Hedde gullie ok zo’n dorst?” Waarop organisatrice Verhoeven naar het podium snelt om de gast van een drankje te voorzien. “Is da gratis” vraagt de luizenbol. Als Verhoeven instemmend knikt, heeft het typetje zijn antwoord alweer klaar. “Geef hun dan ok wa.”

Drank was ook voor tonproater Jan Strik een belangrijk item. De laatste tonproater zorgde zaterdagavond dat de ruim tweehonderd bezoekers een half uurtje langer konden blijven. In ruil voor wijn verlengde Strik de lachshow. Op 7 oktober is de tweede editie van Lekker Lache in Uje.

Lekker Lache
Enkele moppen die zaterdagavond voorbijkwamen.
- Geef mij maar een BSE saté. Dan heb ik alle gekheid op een stokje
- Regilio Tuur, dat is die bokser die zijn werk mee naar huis nam.
- Wendy en Xander. Het kan ‘vreemd gaan’ in het leven.
- Mijn vader is net zo oud als ik. Hij werd pas vader toen ik geboren werd.
- Ik heb meegedaan aan het WK glazenwassen. Het was in Schotland: Glasgauw.
- De ruiten in de kerk waren smerig. Duidelijk geval van ‘glas-in-nood’.
- De directeur van de leygraaf vertelde dat tien procent van de leerlingen maagd was. De rest was weegschaal, schorpioen etc.
- Een blind dier dat goed tegen de kou kan? Een eskimol.
- Wat is het verschil tussen een Harley-Davidson en een stofzuiger? Bij de stofzuiger zit de zak er in gebouwd.

(Bron: Udens Nieuwsblad)






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl