Sauwelen in het Smokkelgat
  16-01-2006

We hebben weer een hele club sauwelaars bij elkaar gekregen en kunnen weer een avondvullend programma brengen. Net als de sauwelaars, die volop met de voorbereidingen van hun creaties bezig zijn, zijn ook de Grenszuukers druk doende met de voorbereidingen voor deze avond. Aangezien de Sauwelavond dit jaar door gaat op een nieuwe locatie hebben we het extra druk.

Die nieuwe locatie voor de sauwelavond is Sporthotel Bruurs geworden. Daar zal één van de tennis banen omgebouwd worden tot een prachtig mooie ruime “Sauwelzaal”.

Het programma is als volgt:

Als opener hebben we dit jaar een top gast Sauwelaar. Namelijk Frank Schrijen. Hij is een van de beste Brabantse sauwelaars van het moment.

Als tweede en dus eerste Baolse sauwelaarster hebben we Claudia Manders als Kee Klus. Ook na twee jaar sauwelen kan ze er geen genoeg van krijgen en klust ze er als Kee Klus flink op los. Ze is de enige vrouwelijke sauwelaar dit jaar. Rita Harmsen heeft en jaar pauze genomen ivm met drukke werkzaamheden. Maar zij heeft beloofd om toch nog wel eens terug te keren in de ton.

Als derde sauwelaar hebben we Christ Goos gecontracteerd. Aangezien zijn zoon Jeroen dit jaar helaas niet kon wegens andere verplichtingen en Christ zijn prinsen staf heeft overgedragen aan Prins Gustaof den Irste heeft ie weer tijd om te sauwelen. Christ komt als “De Gemintewerker”. Veul zweet zal hij daar niet mee kwijt zijn. Hij zal wel inside informatie hebben hoe zwaar dit werk wel NIET is.

Nog net voor de grote pauze zal Edwin Haagen voor alweer de derde keer plaats nemen in de sauwelton. Hij is al vele maanden aan het schrijven vertelde hij. Dus dat beloofd een goede sauwel van de jongste sauwelaar dit jaar. Zijn creatie is dit jaar Nightgirl.

Daarna zijn we toe aan de pauze en zullen de Grenszuukers weer rondgaan met loten waarmee U weer mooie prijzen kunt winnen. Deze loting wordt verricht door Prins Gustoaf en zijn hofdames Barbara en Claudia.

Na de pauze is het de beurt aan Eric van de Walle met zijn creatie als “Ad Ballon”. Hij zat te twijfelen om mee te doen ivm z’n koperen bruiloft. Maar die heeft ie gewoon een week verzet. Echt een sauwelaar in hart en nieren. Mee zo’n sauwelaar kunnen we nog jaren vooruit Hij weet niet of hij genoeg heeft aan 20 minuten want er schijnt weer zo veul gebeurt te zijn in Baol.

Als voorlaatste hebben we Louis van den Boogaart. Dit jaar voor maar liefst de 22e keer. Een carnavals jubileum. En na 22 keer heeft hij nog inspiratie genoeg. “Als we te weinig sauwelaars hebben doe ik wel gewoon twee stukken” vertelde hij. Als we een compilatie van die 22 jaar zouden houden kunnen we alleen al een avond vullen. Louis komt in z’n creatie als “Lowieke dun Etter”. Wat we van Louis moeten verwachten weten we na 22 jaar nog steeds niet. Hij verbaast ons telkens weer.

Als laatste Boals sauwelaar is het dit jaar beurt aan Toon Laurijsen. Hij kom dit hij jaar als
”Toontje de Reislei(ij)der”. Waar de reis naar toe gaat en hoe zwaar hij is zal hij ons vast weten uit te leggen. 

Als afsluiter van de avond hebben we “Peter van de Maas” uit Hilvarenbeek weten vast te legen. Hij heeft onlangs hier in de buurt nog opgetreden. En iedereen die hem gezien heeft lag dubbel van het lachen.

Dit alles zal zoals hierboven vermeldt plaats vinden bij Sporthotel Bruurs op zaterdag 11 Februari 2006.De zaal gaat open vanaf 19.00 uur en de aanvang is om 19.45 uur.
Kaarten kosten 10.00 euro en de VIP kaarten (slechts 60 stuks) kosten 38.00 euro.

We hebben dit jaar, na negen jaar op Landgoed Schaluinen te gast te zijn geweest, gekozen voor een nieuwe ruimere locatie midden in het centrum van Baarle-Nassau. Zodoende kan iedereen gezellig te voet of met de fiets naar de sauwelavond. CV De Grenszuukers zullen er alles aan doen om de tennisbaan om te toveren tot een gezellige zaal waar het goed toeven is.Sporthotel Bruurs heeft ons verzekerd dat niemand iets te kort zal komen en voortdurend van een natje en droogje voorzien zal zijn.
 
De voorverkoop zal plaats vinden op zaterdag 28 januari 2006 vanaf 9:00 uur s’morgens bij Sporthotel Bruurs te Baarle-Nassau. Er worden maximaal 6 kaarten verkocht per persoon. Mochten er nog kaarten over zijn, dan worden deze kaarten tijdens de normale openingsuren bij Sporthotel Bruurs verkocht.

Sauwelcomissie CV De Grenszuukers.






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl