Phil Fonds neemt afscheid van Janus Bloemers
  01-01-1900

Jan Wijnen stond zondag 30 januari op 80-jarige leeftijd voor het laatst in de ton. Hij nam afscheid van het tonpraten en daarmee ook van zijn bekendste typetje "Janus Bloemers, Vurwerker 1e klas van de Geminte". Het optreden vond plaats tijdens het Phil Fonds Carnavalesk 2005, een middag ten bate van gehandicapte kinderen op de Filippijnen.

Het Phil Fonds helpt daar kansloze dove, blinde en meervoudig gehandicapte kinderen naar school. Janus Bloemers heeft 35-jaar in de ton gestaan. “Zijn baas”, burgemeester Haas van Valkenswaard, tevens commissielid van het Phil Fonds, heeft hem op deze prachtige middag in de bloemetjes gezet.

Tijdens deze middag traden ook, geheel Pro Deo, Nathalie, Harry Hens,  Cees Coolen,  Frans Bevers, Ad de Bont, Cees Verhulst, Jan Strik en De Sjawi’s op. Deze middag word altijd door Tonny Janssen georganiseerd. Samen met Jan Wijnen tekenen zij onder andere ook voor de organisatie van de Brabantse Bonte Avonden. De Malpiegalm zorgde weer op een professionele manier voor de muzikale omlijsting en Tonny Jansen kletste alles weer op een vrolijke manier aan elkaar.

Jos Essing had weer voor prachtige prijzen gezorgd voor de gebruikelijke loterij. Het was een geweldige middag, de toegangsprijs alleen al meer dan waard. Het Phil Fonds krijgt de opbrengst van deze middag ook altijd verdubbeld door de NCDO, Nationale Commissie voor Duurzame Ontwikkeling, en de eigenaar van De Graver doet ook elk jaar een flinke duit in het zakje voor dit goede doel.

De totale opbrengst van ruim 5500,- euro gaat dit jaar naar de bouw van een instructiecentrum voor Learning and Emploiment fot Blind and Deaf in Pasig City op de Filippijnen.






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl