Geslaagde torenpraot 2005
  01-01-1900

Na de editie van Torenproat 2004 zaten de organiserende Fobussen en de tonpraters met het luxe probleem hoe het vertoonde niveau in een volgend seizoen ooit zou kunnen worden geëvenaard, laat staan overtroffen.

Echter …….. het kwam er wel van en de Torenproat van 2005 (totaal alweer de 6e ) zal in de herinnering blijven als de editie waarop de deelnemers zonder uitzondering met een vermakelijke buut het publiek aan zich wisten te binden. Een fantastisch publiek gaf iedere deelnemer in de drie dagen ook telkens de steun om tot die prestatie te komen.

Het deelnemersveld van dit jaar kende allemaal deelnemers die de toren al eens eerder bestegen (voor sommige zelfs ook al de zesde keer) en die ervaring betaalde zich uit waardoor elk optreden voor het publiek een beleving werd. Hoewel zwaar ondergeschikt aan het vermaak, speelde er zich ook een leuke competitie af. Op vrijdag ging Rooie Klaas (Paul van Gestel) met de publieksprijs aan de haal als een verlate Sinterklaas die met twee bekende dorpspieten alsnog enkele burgers blij maakte terwijl die eer op zaterdag was weggelegd voor Bet Petret (Nancy Gerrits) die het publiek deelgenoot maakte van het reilen en zeilen in de wachtkamer bij een Bossche huisarts.

Dit naast de inmiddels vaste waarden in de persoon van Han Sanders (Thieu van Berkel als dierenarts met veel praktijkervaring)’, Gerrit T. (Jos van Alebeek als een dorpse crimineel), Bert Meulenpert (Tini van der Sloot als een AHBO’er voor de laatste hulp), Elf (Christian Roovers als een uit de Efteling weggelopen elfje), Agaath Indemaat (Suzanne Schellings als akela met een stel uitzonderlijke padvinders), Janus Plek (Paul de Keijzer na een jaartje afwezigheid als vuilnisman in gemeentedienst) en last but not least Fons Plons (Carly van Lieshout als onderscheiden lid van de zwem- en polovereniging).

Uiteindelijk op de zondag gaf het publiek opnieuw Rooie Klaas het meeste aantal stemmen waardoor hij voor de tweede keer in zijn Torenproat- carrière als publiekswinnaar uit de bus kwam. Aan hem de eer om de nieuwe wisselbokaal in de vorm van het logo van Torenproat  een vol jaar op een prominente plaats in zijn huiskamer te houden!

Veel belangrijker echter dan die ‘strijd’ was de geweldige sfeer waarin Torenproat 2005 zich afspeelde en waarmee de Fobussen hun inzet voor de organisatie zagen beloond.

Voor dit seizoen kan weer alles de kast in om daar in het najaar weer uit te komen voor de voorbereiding van de zevende editie van Torenproat. Tot 10, 11 of 12 februari 2006!!

Voor foto’s van Torenproat kan men terecht op de website van de Fobussen: www.defobussen.nl . Ook beslist een bezoekje waard.






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl