Deelnemers Tonpraoten Den Dungen
  01-01-1900

Van de organisatie van Tonpraoten Den Dungen kregen wij het verzoek om alle deelnemers aan het Tonpraoten in Den Dungen met foto op de site te zetten. Via het dorpsblad van Den Dungen worden bezoekers doorverwezen naar deze site voor meer informatie.

Den Dungen heeft vorig jaar de 1.000 gratis bierviltjes van Tonpraten.nl / Buutreednen.nl gewonnen, omdat zij onder andere het logo hadden opgenomen op de toegangskaartjes. Dit jaar promoten zij de site opnieuw, via dus onder andere het dorpsblad. 

Het Tonpraoten in Den Dungen vindt plaats op 20, 21, en 22 januari. En deze artiesten zullen daar in de ton stappen:

Ine van Alebeek, heeft een aantal malen als "Dien Flodder" het tonproaten in Den Dungen gewonnen. Een eigen stijl, een unieke stem, een schitterende humor, nog steeds is niet zeker of zij op 20. 21 en 22 januari van de partij zal zijn! We blijven hopen!!!!
Henri van Hemmen, in 2004 debutant bij het tontproaten in Den Dungen, heeft nu een "frietzaakje" geopend en beschrijft daarin op een kostelijke wijze zijn klanten en medewerkers.
Annie Maas, eigenlijk geen echte Dungense, maar met een Schaijks dialect, zoekt steeds een ander type om in de ton plaats te nemen. In het jaar 2005 gaat zij als "Klaar Over" aan de slag om het publiek te vermaken.
Jeanne Cooijmans, voor Den Dungen de meest ervaren rot in het vak van tonproaten, ze is meester in woordspelingen en weet het meest humoristisch type uit te beelden, ze geeft zich helemaal, ze is op en top vakvrouw in het "buuten"!!!
Lynn Roeffen beschikt over een meesterlijke tante die haar buut schrijft, vorig jaar als debutant won Lynn het tonproaten van de jeugd met haar buut als Sheerly der Jong (cheerleader). Dit jaar komt Lynn in de ton als "Helena Marlena van hier tot ginder en wijd, aan de Dungense Brug  en via het Kanaal weer terug".  Maar je mag haar ook Leentje" noemen.
Was Rene vorig jaar nog een "dakloze" die zelfs voor de ingang kranten verkocht, dit jaar is hij fors in rang gestegen: "Prins Renato, alias mauwezel, bijgenaamd IQ nulles.
Hij scoorde met zijn uitspraak: "de hoer is doer", heel kunstig met woordspelingen, neem de tijd om het te snappen, want hij is echt goed, zijn schoonmoeder neemt hij altijd op de korrel.
"Ojee, wat afgrijselijk zie ik eruit!!!!" Maar telkens kruipt ze in de huid van een type waarmee ze het publiek kan vermaken. Op zaterdag 22 januari komt ze de ton in als "kamermeisje Trees Sjees". We zullen weer hartelijk om haar kunnen lachen!
De allerliefste, jongste en innemendste tonproater, debutant bij het jeugdtonproaten Den Dungen 2004. In 2005 komt hij als "Piet Puist" in de ton, deze "puber" zal ons alle geheimen van de pubertijd onthullen.
In 2003 als begrafenisondernemer, in 2004 als leraar met helm, hij blijft ons vermaken, nooit kwetsend, of het moet heel ver weg zijn, hij gaat, ondanks dat zijn buut soms op de laatste dag pas klaar is, al jaaaaaaren mee. En het publiek komt vaak speciaal voor Huub!!
Niet zicthbaar, maar wel heel gebruind, liet onze vakantieganger "Joop" ons beleven wat je op de camping mee kan maken. Misschien dat menigeen "campeerder" zich heeft bedacht. Of is de omzet in het campeertoerisme zelfs gestegen? De zaal leek massaal uit "begrijpende" campeerders te bestaan!
Sjors van de Meulenreek is een heel bedrijvig mannetje, een eigen zaak, niet op zijn mondje gevallen, met een schrijvend moedertje, hij steelt de show, niet bang om iemand uit het publiek in te schakelen. Links is Sjors, rechts is de "sjors".
Debutant bij het jeugdtonproaten in Den Dungen op 22 januari 2005 als "Gerrit de Veer, de klusjesman". Met pa als zanger is Joris bekend met het "podium" en zal hij zeer zeker een hele leuke buut weten te brengen.
Ton Voets, debutant-tonproater in Den Dungen..... maar zijn dochter deed het al eerder. Haar buuts werden door Ton geschreven, in 2005 stapt Ton zelf in de ton als "Alie Illiegalie". 






 
     

 


milan van der weert Den Dungen 30 Nov 1999
Ik vind het een keileuke site alleen jammer dat Yannick er niet opstaat met zijn 4 jaar ervaring.
Ik doe dit jaar natuurlijk weer mee als Piet Puist de OPSTANDIGE PUBER
Groetjes en succes met de site

Annelies Jennissen Den Dungen 30 Nov 1999
ik wens jullie heel veel succes toe dees week

Annelies Jennissen

 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl