Rooise Klompenklets: bont programma
  01-01-1900
Op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 november organiseert carnavalsclub "de Narrenkap" uit Sint-Oedenrode voor de zeventiende keer de Rooise Klompenklets. Dit evenement staat wijd en zijd bekend als een uniek top-evenement op het gebied van de bulderende lach en carnavaleske muziek.

De deelnemende artiesten behoren allen tot de “ere-divisie” uit de tonpraat-wereld en meedeiners en klappers. Zij praten en zingen niet over dorpspolitiek of plaatselijke toestanden. Hun verhalen zijn van begin tot eind verzonnen en uit de grote duim gezogen. Ze hebben geen enkele boodschap, het enige doel is het publiek laten schateren om hun verzinsels.

De formule die de Narrenkap hanteert bij het organiseren is ijzersterk: maar liefst vijf tonpraters en drie muziekgroepen garanderen een bonte afwisseling. Het komt in heel Brabant nooit voor dat de betere en de beste kletsers in één avondvullend programma optreden. Mede daardoor genieten deze kletsavonden een steeds grotere bekendheid in heel Brabant en zelfs in Limburg.

Op de deelnemerslijst van de komende Klompenklets staan de namen van tonpraters de bij liefhebbers van woordspelingen en komische situaties zeer zeker bekend zijn, omdat ze alle aanwezige laten schuddebuiken. Succes verzekert!!

Onder hen bevindt zich de Brabants Kampioen 2004 Andy Marcelissen. Daarnaast treden oud Brabantse Kampioenen als Hans Eijkemans en Harry Hens voor het voetlicht. Ook Robert van Lamoen uit Someren is een graag geziene gast in Rooi. Maar niet alle deelnemers komen van ver weg. Onze plaatsgenoot Rien Bekkers klimt ook in de ton. Hij zal proberen om te laten zien waarom hij met zijn verhaal van “de Brillenmaker” Opperkletsmajoor 2004 en winnaar van de Zilveren Narrenkap is geworden.

Tussen al het “tonpraatgeweld” zullen drie muziekgroepen hun beste beentje voorzetten om bij zaal de Beurs de pannen van het dak te laten vliegen van de lachsalvo's.

Op de eerste plaats "Zemac" uit Helmond. Uit Limburg komt “Um en Um” met fantastische luisterliedjes. Als afsluiter staat vrijdag Spoit Elluf uit Helmond op het podium. Deze taak wordt zaterdag en zondag overgenomen door Plusminus uit Someren.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de Narrenkapel. De presentatie ligt in de handen van Peter van der Steen en Rien Bekkers.

De eerste twee avonden, vrijdag 26 en zaterdag 27 november, starten om 20.00 uur. Op zondag 28 november begint het programma een uur eerder, nl om 19.00 uur. Alle avonden vinden plaats in zalencentrum de Beurs te Sint-Oedenrode.

Kaarten zijn vanaf zaterdag 9 oktober 12 uur verkrijgbaar bij zalencentrum de Beurs. De toegangsprijs bedraagt € 11,00.





 
     

 


Rens Aben Teteringen 30 Nov 1999
Hoe kan ik nog aan kaarten komen?

mvg Rens Aben

Redactie Tonpraten.nl / Buutreednen.nl 30 Nov 1999
Beste Rens,

Je kunt voor kaarten contact opnemen met Rien Bekkers, die in de organisatie zit. Hij kan je vast verder helpen: 0413-47 33 01 of rienbekkers@zonnet.nl

 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl