Mechelse Marjolein (9) de beste in de buut
  01-01-1900

Negen jaar is ze pas. En nu al de beste bij de Limburgse jeugdkampioenschappen buuttereednen. Marjolein Quodbach uit Mechelen stak afgelopen zaterdag in Maasbracht met kop en schouders boven de andere deelnemers uit.

Met haar buut Kortjakje zet de sjoal op stelte behaalde het Mechels meisje de kampioensbeker. ,,Ik voel me ook een echte kampioen met die beker en oorkonde. Ik had echt niet verwacht dat ik zou winnen. Vorig jaar was ik vierde en ik vond de andere vier nu heel goed. De andere deelnemers waren wat ouder dan ik en hadden ook al eerder meegedaan'', vertelt de kersverse Limburgse kampioene.

Haar winnende buut heeft ze niet zelf geschreven. ,,Mijn moeder kan heel goed schrijven. Ze heeft ook een boek gemaakt over een kind van negen jaar. De buut van zaterdag ging over een meisje dat altijd schoolziek is en gekke dingen op school doet. Maar ik ben niet zo hoor'', voegt de 9-jarige er snel aan toe.

Een keer of vijf heeft ze geoefend voor de finale in Maasbracht. Zenuwen heeft ze bijna niet gehad. Dialect praten is voor Marjolein Quodbach een koud kunstje. ,,We praten thuis altijd dialect. Op school mag dat niet. Met sommige vriendinnetjes praat ik ook dialect. Volgend jaar doe ik waarschijnlijk weer mee. Maar dan moet mijn moeder wel weer de tekst schrijven. Ik ben daar niet zo goed in.''

De Limburgs kampioene is deze week nog twee keer met de winnende buut te beluisteren in Wahlwiller (woensdag) en vrijdag op haar eigen school in Mechelen.

(Bron: Dagblad De Limburger)
 






 
     

 


Maria Weusten Margraten 30 Nov 1999
Fantastisch ga zo door.
ik zou het fijn vinden als je in 2005 wil optreden voor de seniorenzitting in Margraten. Zodat deze mensen ook kunnen genieten van jouw.
groetjes Maria ( secr senioren carnaval Margraten )

Marjolein Quodbach Mechelen 30 Nov 1999
Hoi allemaal,
ik heb nu pas gezien dat mijn kranteartikel op deze webside staat (onze internet was héél lang kapot, stom he).
Leuk! Groetjes aan Joeri en aan alle andere jeugdbuuttereedners. Ik vind iedereen die in de buut staat goed!
Wil je mij in de buut, laat het dan even weten.

Redactie Tonpraten.nl/Buutreednen.nl 30 Nov 1999
Hoi Marjolein,

Als je dit leest, wil je dan even contact opnemen met ons. Het lijkt ons leuk om nog eens iets over jou te schrijven. Doe je dit jaar weer mee?

 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl