Leutig weekend in Nachtuilenrijk
  01-01-1900
SPRUNDEL – Het was een leutig weekend voor jong en oud in het Nachtuilenrijk. Zaterdagavond was De Trapkes goed gevuld toen daar zes personen in de ton verschenen om hun speels kijk op een aantal zaken te laten horen.

En gistermiddag hadden de ouderen daar een leutige middag met een parodist, zangeres Anita Christianen, de zusjes Van Elteren en Disco Explosion.

De jeugd van de wijkverenigingen ’t Pluspunt, De Branden, Achter de St. Jan en ’t Brouwersnest kwam zondagmiddag ruim opdagen en goed los bij de carnavalsmiddag voor hen bij De Coop. Disco Holiday zorgde er voor dat het op de vloer de hele middag krioelde van de kinderen.

Zowel bij het tonpraten als bij de ouderenmiddag was het iets minder druk dan vorig jaar, maar zeker niet minder gezellig. De opkomst had wat het tonpraten betreft mogelijk te maken met het feit dat het aantal tonpraters pas op het laatste moment bekend was en de ouderenmiddag viel samen met de jaarlijkse bingo van de plaatselijke Zonnebloem.

Tinuske van Beuken uit Zegge en Toontje Paraplu uit Rucphen kregen zaterdagavond de lachers al gauw op hun hand. Tinuske vooral met grappen en Toontje doorspekte zijn verhaal met wat Rucphense belevenissen. Meer op het plaatselijk gebeuren gericht waren de acts van de Sprundelaren Toontje Snoarloos (Toon Roks), Trui van den Berk (Rina Vanlaerhoven) en Toontje Babbel (Toon van Koulil). Snaorloos deed het voor de tweede keer en had ook weer meer succes dan vorig jaar. Hoofdlijn in het optreden van Trui van den Berk waren de problemen van het plaatselijke SKW. Ze liet politie Corrie met een ‘molleke’ (ouderwets collectezakje aan een steel) rondgaan. Die rondgang bracht 33,33 euro op, die door de penningmeester van het SKW, Adrie van Ginneken, in ontvangst genomen werd. Overigens liet Rina Vanlaerhoven weten dat ze na twintig jaar een streep onder haar carrière als tonprater zet.

Toontje Babbel verscheen als BST’er (lid buurtserviceteam) in de ton. Op gevatte wijze sneed hij enkele onderwerpen aan. En dat maakte reacties los. Nel Boor uit St. Willebrord maakte als Nelly uit ut Dorp haar debuut als tonprater. Ze deed het heel verdienstelijk, maar praatte wat te snel, zodat haar teksten niet volledig tot hun recht kwamen. Met tussendoor vrolijke klanken van kapel De Laotbloeiers uit Rijsbergen werd het een volle en leutige avond, zaterdag in De Trapkes.

(Bron: BN/DeStem. Maandag 16 februari)






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl