Extra punten voor een strakke regie
  01-01-1900


CARNAVALSVERENIGING: De Kraonige Zwaone.

FEESTBURCHT: sporthal De Brink, Huissen.

WAT VOORAF GING: Het cijfer van De Kraonige Zwaone werd vorig jaar beïnvloed door een rumoerig deel van de zaal, dat niet meer geboeid was door de laatste nummers. In de opbouw van het programma was daarmee rekening gehouden. Zwaonekoor de Slubkes en buutreedner Wim Kelle waren wat tijd betreft op rantsoen gezet en de avond werd afgesloten met publiekstrekkers.

BUUTREEDNERS: Wat een rijkdom voor een carnavalsvereniging, dat er in Huissen zoveel goede buutreedners rondlopen. Daar stonden ineens twee oude bekenden op het podium: Bert Slinkman en Wilma Demon, bekend als het Huussens mins, in een combinatie met Annelies Nijenhuis. Als zij zeggen: heb je het al gehoord van ..... dan maak je borst maar nat. Huissense humor, voor iedereen te volgen want iedereen kent iedereen in Huissen. Dit is het beste dat Huissen voortbrengt. Een gouden combinatie met de onnavolgbare Wim Kelle (de man met de meeste fans in de zaal) en de lokale moppentapper Albert van Geelen, die dit keer de ereplaats kreeg, het allerlaatste optreden van de avond.

MUZIEK/DANS: De Bevelanderkapel is een fijn orkest, onmisbaar op zo'n avond, prominent aanwezig, alert als het gaat om het opvullen van korte pauzes die altijd ontstaan. De Prinsenträöters maakt muziek die beter in het gehoor ligt dan hun naam en de Greskätjes en de Souldèrns treden op onder het motto: als je iets doet, moet je goed doen. Alle leden van De Slubkes schrijven de teksten voor hun gezongen buut mee en dat levert mooie liedjes op. Fijne regels waren gewijd aan de rotonde-ellende en de Huissense wethouder Piet Lentjes: "ik draai maar in het rond/een glimlach om de mond/al zit ik in het nauw/nee, de pis krijg je mij niet lauw .

MINPUNTEN: Tja, er was veel aandacht besteed aan de minpunten van vorig jaar.

PLUSPUNTEN: Je vraagt je af waarom ze maar een avond optreden.

CONCLUSIE: Het programma was beter dan vorig jaar. Het was te zien dat de Kraonige Zwaone de regie strak in de hand had genomen.

Eindcijfer:9,2

(Bron: De Gelderlander)






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl