Jos van Meel-trofee naar Twan van Gils
  01-01-1900

DEN HOUT – CS De Kluivenduikers stelt dit de Jos van Meel-wisseltrofee in. Op deze wijze wil CS De Kluivenduikers een hommage brengen aan een van de grondleggers van het Houtse sauwelen, Jos van Meel, die onlangs overleden is.

„Carnaval zal dit jaar een schaduwrandje hebben door zijn overlijden“, zei prinses Kluif IX dan ook voor het begin van de sauwelavonden in Den Hout. „Door de trofee jaarlijks uit te reiken aan de oppersauwelaar blijft ‘onze Jos’ in ons midden“, zei ze. De vakjury kende zaterdagavond de eerstte trofee toe aan Twan van Gils.

Zes Houtse sauwelaars traden vrijdag en zaterdag aan in De Vier Linden. Opvallend was de prima kwaliteit van de debuterende jonge garde. Als eerste trad Jolanda van Gils voor het voetlicht. Als huisarts kreeg ze bekende Houtenaren op haar spreekuur. Een prima debuut maakten Marieke van Gils (15) en Bram Bul (15). Ze kwamen samen in de ton als Houtse hangjongeren. Ze hingen overal in de weg: in dorpshuis Den Brink, op de Houtse Heuvel en op het voetbalveld, maar hadden wel een ‘vet’ feest bij de rijdende frituur die op zondagmiddag Den Hout aandoet. Het publiek kende het stel de publieksprijs toe.

Twan-Franske-Bauer-van Gils had de zaal al met zijn entree in zijn zak. Om op te kunnen treden had hij tal van Houtse plekjes onderzocht. De minicamping van de familie Pheninckx gooide met al die ‘woonwagens’ en ‘gewone mensen’ hoge ogen.

De eveneens debuterende Franse au pair Yvonne America (16) zette een leuk typetje in de ton. Voor haar toekomstige lingeriewinkeltje zocht ze contacten in Den Hout, variërend van Houtse vrijgezellen, dorpshuis Den Brinken en de Vier Linden om ten slotte uit te komen bij het onlangs geopende Dorpspunt.

William van der Schriek kwam als Jean Kloot de brokkenpiloot in de ton. Van der Schriek kreeg de zaal moeiteloos in beweging met zijn verhalen over zijn werk bij diverse bekende Houtse werkgevers of over zijn hobby: fietsen door weer en wind „Ik heb toch ons kind in het stoeltje voorop mijn fiets.“

(Bron: BN/DeStem. Maandag 2 februari)






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl