Theo den Dekker ontpopte zich als moppentapper
  01-01-1900

Carnavalsvereniging De Woaendonkers uit Alverna bestaat veertig jaar. Dat wordt gevierd met een feestprogramma in het weekeinde van 24 januari. Op zondag 25 januari is er in zaal De Markies een reünie waar oud - leden, senatoren en sponsoren elkaar de hand schudden.

Jos Schraven was in 1964 de eerste president van De Woaendonkers, een vereniging vernoemd naar een oude boerderij en gedeelte van Alverna. De deelname van Schraven en zijn gevolg aan de Wijchense optocht blijft menig Alvernees bij. De praalwagen in de vorm van een steek sneuvelde. Het bouwwerk viel uit elkaar. De carnavalsvierders konden de optocht wèl uitrijden.

Het tweede carnavalsseizoen werd geleid door president Theo Toonen-Dekker, in Alverna beter bekend als Thé den Dekker. Thé bleek een echter moppentapper, een geboren buutreedner. Hij wist het wel en wee in Alverna op een carnavaleske wijze te brengen, meent het bestuur van de vereniging.

Tijdens de reünie in De Markies wordt bij deze twee en andere hoogtepunten uit de geschiedenis van de vereniging stilgestaan. Zoals bij het veertigjarig lidmaatschap van Theo Verhoeven. Hij was raadslid, later bestuurslid en tegenwoordig voorzitter.

Het feestprogramma in Zaal De Markies luidt als volgt: op vrijdag 23 januari is er een receptie van 11 minuten voor acht tot 11 minuten over tien, aansluitend feestavond. Zaterdag 24 januari: Van 14.00 tot 17.00 uur kinderprogramma en van 20.30 tot 01.00 optredens van regionale artiesten. Zondag 25 januari: van 14.00 tot 19.00 uur reünie.

(Bron: De Gelderlander)






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl