Acht leuterèèrs gaan voor titel Opperleuterèèr 2004
  01-01-1900

 Acht tonpraoters strijden zaterdag 24 januari in de grote zaal en Studio van Theaters Tilburg om de titel 'Opperleuterèr 2004'. Dit gebeurt tijdens het jaarlijkse Leuterconcours, georganiseerd door de Carnavalsstichting Tilburg en carnavalsvereniging De Fènpruuvers. Onder de acht deelnemers is er één debutant en dat is Frits van Tilborg. Hij brengt de creatie 'De nieuwe burgemeester'.

De acht leuterèèrs zijn overgebleven na de voorronde, het vurleuteren in december vorig jaar. Evenals voorgaande jaren treden de leuterèèrs zowel op in de grote als in de Studiozaal. Het programma is avondvullend en begint om 20.11 uur. De overige zeven deelnemers en hun creatie zijn achtereenvolgens Jan Voogt als 'Badmeester', Theo Visker als 'Jongste uit een gezin van negen', Maureen Smeets als 'Corrie Brokkenpiloot', Jan van Gelooven als 'Eeuwige bejaarde', Rinus van Berkel als ' Stationschef van de Reeshof', Sjaak Vissers als 'De vutter' en Henri Hendriks als 'De vakantieganger'.

Feest
Na afloop vindt er een gezellig feest plaats in de omloop en de Studiozaal. Dan zal prins Jan-Paul d’n Irste  bekend maken wie zich 'Opperleuterèr 2004' mag gaan noemen. Deze titel behoort momenteel nog toe aan Jan Voogt. Ook zal prins Jan-Paul de publieksprijs en de prijs voor de beste nieuwkomer uitreiken. Met uitzondering van de publieksprijs, vindt de beoordeling plaats door een deskundige vakjury, bestaande uit Nel Timmermans, Thera de Bres, Max Zoontjens, Piet van Beers, Nico Snels en Piet Verkuylen. In de grote zaal presenteert Jef Maas het programma; in de Studio neemt Jan van Reijsen die taak op zijn schouders.

Het feest wordt na afloop muzikaal opgeluisterd door diverse carnavalsbandjes en gaat door tot in de kleine uurtjes. De zalen zijn nagenoeg uitverkocht. Er zijn nog slechts enkele toegangskaarten verkrijgbaar bij de kassa van de schouwburg.

(Bron: StadsNieuws Tilburg)
 






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl