Omroep Brabant waarschijnlijk naar Keiebijters
  01-01-1900

Zoals we eerder berichten doet Omroep Brabant zeer waarschijnlijk geen verslag van het Brabants Kampioenschap Tonpraten in Valkenswaard. Maar de tv-kijker blijft niet verstoken van het tonpraten, want van de strijd om de Zilveren Narrekap worden wel opnamen gemaakt.

Omroep Brabant zal voortaan per jaar een keuze maken tussen deze evenementen voor een televisieregistratie. De keuze valt dus dit jaar op Helmond, waar de Keiebijters traditiegetrouw drie Keiekletsavonden organiseren. Het grote verschil met 'Valkenswaard' zit hem vooral in de optredens van amusements- en cabaretgroepen, die in Helmond veel nadrukkelijker aanwezig zijn. Bij de Brabantse Kampioenschappen treedt alleen een groep op als opwarmer voor de avond. Dit is voor Omroep Brabant een belangrijk criterium geweest waarop zij hun keuze hebben gemaakt.

Hoewel één en ander dus onder voorbehoud is (definitieve keuzes zijn nog niet gemaakt), is het dus zo goed als zeker dat de Brabantse Kampioenschappen niet worden uitgezonden en de strijd om de Zilveren Narrekap wel.






 
     

 


Ellen van den Oetelaar Valkenswaard 30 Nov 1999
Heel jammer voor de thuisblijvers die geen kaartje konden bemachtigen en op die manier via Omroep Brabant toch ieder jaar genoten van alle tonpraoters. Misschien een tip, kan de lokale omroep Valkenswaard iets betekenen voor evt. opname's? Het is dan wel alleen te bekijken in Groot Valkenswaard.



Ton Engels Gemert 30 Nov 1999
Goed idee van Ellen, als de lokale omroep beeld maakt, kunnen ze bewerkt gebruiken in een compilatie van div carnavals optredens. Dan kan er toch iedereen van genieten op Omroep Brabant. Ik neemt het ieder jaar op, voor mijn familie in Weesp. dit vinden hun prachtig.

Robert van Lamoen Someren 30 Nov 1999
Als deelnemer aan het Brabants Kampioenschap Tonpraoten ben ik zeker niet blij met deze beslissing. Een stukje PR gaat hiermee toch verloren.
Jarenlang heeft omroep Brabant goed gescoord met de uitzendingen van het kampioenschap in Valkenswaard. Men noteerde zelfs de hoogste kijkcijfers tijdens deze uitzendingen. De kijker zal deze beslissing dan ook ten zeerste betreuren. Nu al vragen veel mensen wanneer de uitzendingen weer plaats zullen vinden. NIET DUS!
Waarom niet de keuze gemaakt om van beide toernooien opnamen te maken? Deelnemers en kijkers zullen dit zeker niet betreuren!

Peter Gommans Helmond 30 Nov 1999
Ik vind het een hele goede zaak.. ik denk dat de narrenkap veel sfeervoller is als de brabantse.. de brabantse is nu een paar keer op televisie geweest het is goed dat brabant een keer ziet hoe het er bij de keiebijters aan toegaat.



Henk Schoots Volkel 30 Nov 1999
De opzet en de sfeer bij de Keijenklets is inderdaad veel beter.Ik ben zelf reeds jaren bezoeker in Valkenswaard en het afgelopen jaar heb ik ook de finale om de Zilveren Narrekap meegemaakt en bij dat laatste evenement heb ik onzettend genoten van de opzet van het programma. Grandioos.
Wat Valkenswaard betreft is het natuurlijk wel betreurenswaardig dat dit niet meer wordt opgenomen, want we praten hier natuurlijk wel over het officiële Brabantse Kampioenschap. Dus ik zou zeggen: Omroep Brabant, Ga naar beide evenementen.

 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl