Peter Ritsema Opperleuterèr Leuter Concours 2019
  06-02-2019
Het 45e Leuterconcours van Kruikenstad in Tilburg. Zeven Leuterèrs (tonpraters) gingen de strijd aan om de titel Opperleuterèr van Kruikenstad.


Peter Ritsema werd door het publiek als favoriet verkozen, en ging dus naar huis met de titel én de publieksprijs.


Verslag Peter Ritsema:
Het Leuterconcours in Tilburg winnen was altijd mijn grote wens.


Ik heb vanaf mijn tweede jaar in Tilburg gewoond, opgegroeid, alle scholen doorlopen en heel mijn leven in Tilburg gewerkt dus je kunt zeggen dat ik wel iets met Tilburg heb. Op mijn 23e jaar vertrokken uit Tilburg en 40 jaar in Loon op Zand gewoond. Daar ben ik in 2003 begonnen met Tonpraten en toen ook geprobeerd om in Tilburg een keer aan het Leuterconcours mee te doen maar je moest of er geboren zijn of er wonen dus dat ging niet. Sinds 3 jaar woon ik in Udenhout en deze gemeente valt onder de gemeente Tilburg dus ik heb mij vorig jaar 2017/2018 aangemeld bij het Leuterconcours. Wat is het dan toch heerlijk dat ik meteen de Publieksprijs krijg met mijn buut: Peer de Schèètert.


Dit jaar weer meegedaan met mijn buut: Opa Deursnee en behaalde en de Publieksprijs en de titel Opperleuterèr van 2019 waar ik gruwelijk blij mee ben en er nog steeds van geniet. Volgend jaar ga ik zeker mijn titel met heel veel plezier verdedigen.
 
     

Print dit artikel - Terug naar nieuwsoverzicht  
 

 Copyright © 2003-2016 Tonpraten.nl / Tonpraten.com