9e cursus Tonpraotakkedeemie Brabant 2015
  19-05-2015

Dit jaar organiseert de Stichting Tonpraot Akkedeemie Brabant al weer voor de negende keer een cursus tonpraoten.

Ruim 100 cursisten uit heel Brabant hebben de afgelopen acht jaar de cursus met goed gevolg doorlopen en hebben nadien de nodige successen behaald. Op de lijst van tonpraters op tonpraten.nl staan inmiddels zo,n 10 namen van ex-cursisten. Daarnaast duiken met enige regelmaat in diverse verslagen over tonpraotevenementen nog namen van ex cursisten op.

Het Leuterconcours in Tilburg is de afgelopen jaren al vier keer gewonnen door een tonpraoter die bij ons een cursus had gevolgd.

Voormalige cursisten hebben ook deelgenomen aan de voorronden van het Keiebijters kletstoernooi en ook bij de Brabantse kampioenschappen in Valkenswaard hebben al drie ex-cursisten tijden de finale in de ton gestaan.

Deze korte opsomming over wat deelnemers van onze cursus uit het verleden kan nog met allerlei andere feiten aangevuld worden.

Ook dit jaar wordt de cursus gehouden in de zalen van de Harmonie in de Stationsstraat in Tilburg. De cursusdata zijn 16 september en 30 september als door Cees Mallens (voormalig opperleuterèèr van Tilburg) de tekst onderhanden wordt genomen. Op 21 oktober en 4 november komen 2 ervaren mensen uit de toneelwereld, Elize Jorritsma en Liesbeth de Jong-Smeekens de cursisten verder begeleiden bij de uitvoering van de buut.

Op de slotavond op vrijdag 20 november worden de cursisten geacht voor een publiek hun buut te presenteren.

De kosten van de cursus bedragen dit jaar 65 Euro. Nadere informatie, telefonisch of via de mail te verkrijgen via onderstaande gegevens.



Harrie de Jong (cursusleider)

013 – 5360976 of 06 2009 1308

hgndejong@home.nl







 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl