Finalisten BKT-2014 bekend!
  26-11-2013

Dinsdag 19 en woensdag 20 november j.l. betraden 20 tonpraters de ton om samen uit te maken wie er op 10 januari 2014 met regerend kampioen Berry Knapen gaan strijden om de titel Brabant Kampioen Tonpraten 2014.

De redelijk druk bezochte avonden werden geopend door Ad van Opstal uit Valkenswaard die met zijn zang de zaal “opwarmde”. Daarna was het aan Blaaskapel Valkenswaard om de deelnemers muzikaal naar de ton te begeleiden en tussen de optredens door de zaal weer op te laden.

Aan het eind van eerste avond was de algemene indruk van “kenners” dat Frank Schrijen zich waarschijnlijk wel bovenaan de ranglijst zou hebben genesteld. De posities 2, 3, 4 en 5 waren in het algemeen minder duidelijk omdat een groot deel van de tonpraters “aan elkaar gewaagd was”. In ieder geval was de avond van hoog niveau. Dan de allesbeslissende woensdag. Wederom met een bezetting van maar liefst 10 tonpraters. Een avond met prachtige buuts die aan het eind (tijdens het juryberaad) werd gecompleteerd met een geweldig optreden van tonprater in hart en nieren Jan Strik uit Someren.

Daarna volgden de overhandiging van de kampioenstrofee 2013 aan regerend kampioen Berry Knapen, die eerder al beslag wist te leggen op zijn tweede Zilveren Ton en de bekendmaking van de 7 door de vakjury geselecteerde finalisten.

De spanning was voelbaar toen voorzitter Pieter Mikkers de namen bekend maakte. Vreugde en teleurstelling liggen op zo’n moment dicht bij elkaar en respect gaat dan ook niet alleen uit naar de geplaatste finalisten maar ook naar de “niet verkozen talenten” die er dichtbij waren.

Conclusie: twee prachtige avonden met tonpraters die zich met recht “talenten van Brabant” mogen noemen en waarbij het publiek met volle teugen heeft kunnen genieten van Brabantse humor en zelfspot.

De deelnemers in het finale-weekend van 10, 11 en 12 januari 2014 zijn:

William Houbraken

Wichard de Benis

Eric Mulder

Hans Eijkemans

Frank Schrijen

Ad Vermeulen

Boy Janssen



(Bron: bktonpraten.nl)






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl