Jeugdtonpratersgala in Raamsdonksveer
  14-01-2013
Op zaterdag 19 januari spelen ze voor de vakjury, die uiteindelijk de Jeugdoppersauwelaar van het jaar 2013 gaat bepalen en tevens de winnaar wordt van de Jan Kuijpers Bokaal. En op zondag 20 januari zit er weer een Jeugdjury, die onze talenten opnieuw onder de loep gaat nemen. De inzet is dan de jeugdjuryprijs, alsmede een plaatsje in de ton bij D’n Boel Plat op carnavalsmaandag.

De loting van de zestiende wedstrijd om de felbegeerde titel Jeugdoppersauwelaar van Ut Faantelaand heeft inmiddels plaatsgevonden. Negen kinderen (8 acts) gaan strijden om de Jan Kuijpers Wisselbokaal.

De creaties zijn inmiddels ook bekend. Sanne Broeders is al weer voor de derde keer van de partij. Deze keer als Harley Davidson. Haar broer Toby is de titelverdediger. En hij gaat dat proberen te doen door zijn ervaringen te vertellen als Brugsmurf. Niek van Balkom gaat het er opnieuw op wagen. Als Surinamer zal hij opnieuw voor verrassingen gaan zorgen.

Koen Verhagen en Bart Marcelissen deze keer in de rol van Boer Zoekt Vrouw. Het is niet zeker of de echte burgemeester aanwezig is, maar in ieder geval wel in vorm van Yoëlle Vissers. Zij gaat dus als De nieuwe Burgemeester. Mees Hendriks trapt het jeugdsauwelevenement af in zijn creatie van De Brandweer.

De laatste twee deelnemers zijn inmiddels ook bedreven jeugdkletsers. Iwan Raaymakers bijvoorbeeld. Hij gaat in de jeugdton als Simpele Adje. Als laatste hebben we nog Luk van Strien. De droogkloot uit onze club kruipt deze in de huid van James Blond.

Muziek is er van het Jeugdorkest van De Harmonie, De Koele Band uit Oosterhout, Blèrwinnaar Tjop Tjop en Prins Bram met zijn Raad van Elf. Het geluid wordt wederom verzorgd door Werner van Elst. De presentatie is in handen van Kristel Zijlmans en Andy Marcelissen. Beide middagen beginnen om 13.41 uur.

Voor de tweede keer wordt het Jeugdsauwelgala gehouden in evenementenhal Koloszaal (Kasteellaan 21). Ook bij de JUMBO zijn kaarten verkrijgbaar. Met twee verkooppunten is kaartjes reserveren eigenlijk niet nodig.

Maar een telefoontje naar Karin Luppens werkt vaak net zo makkelijk: 0162-519574.







 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl