Goed begin Keiebijters kletstoernooi
  07-01-2013
Onder het toeziend oog van de kersverse Briek XL (Patrick Grijpstra) en een volle bak in zaal Traverse is de strijd om de Zilveren Narrenkap in Helmond begonnen. Onder begeleiding van de ‘Parels der Keiebijters’ heeft de winnares van vorig jaar, Kitty Goverde, haar trofee aangeboden en ingewisseld voor een replica.

Haar leermeester, tevens finalist in 2012, mocht in de ton de spits afbijten als Lodewijk van Avezaath, zijnde buitengewoon hoogleraar in de gedragswetenschappen. Zoals wel vaker met dergelijke hoogbegaafden kwam ook deze weledelgeleerde heer in zijn betoog soms wat verstrooid over en miste je de bekende draad, maar zijn woordspellingen waren warempel als vanouds.

Dat was bij Erik Mulder uit Maarheeze als Kareltje geen probleem. Als vervanger voor de zieke Rob van Elst maakte hij een sterke invalsbeurt met zijn Mercedes180AMGestateCabrioletCoupé-TURBO Hij reageerde adrem op het publiek en op de Hofkapel Klinkers en speelde zijn rol met verve.

Dat deed ook Ivo van Rossum uit Gemert als Bennie Zat: hartstikke zat was ie van begin tot eind. Als nette “zatlap” had hij een goed verhaal en originele humor.
Als laatste in de ton verscheen Hans Verbaarschot uit Deurne als Bolletje Pretvet is gesteriliseerd. Op beeldige en humoristische wijze verhaalde hij in een vlot tempo zijn ervaringen in die precaire situatie, waarin niet iedereen zich gelukkig voelt.

Amusement
Dubbel Trubbel, ZEMAC en Kuub en Hofkapel De Klinkers verzorgden het amusement. Hun optredens voldeden aan de verwachtingen. Niet voor niets hebben zij allen hun sporen al lang verdiend.

De Dubbel Trubbel Dames verhaalden en bezongen hun wederwaardigheden in hun ontwikkeling van foetus tot crèche en waren op hun best in de vertolking van Gangnamstyle.

ZEMAC stond voor de 37e keer op de bühne en dat op zich is al een prestatie waar je U tegen zegt. Dat deden ze zelf als harde kern van Helmond Sport. Daarnaast werd o.a. een loflied op de fiets gepresenteerd en in het slotlied werd weemoedig afscheid genomen van oud-burgemeester Fons Jacobs.

Kuub uit Beek en Donk haakte hierop in met een schitterende vertolking van “Ons Ellie” op de melodie van Gilbert Becauds’ Nathalie. Met “de botoxbabe” en “Oh, wat ’n stuk” gaven zij inhoudelijk en muzikaal acte de présence op hoog niveau.


(Bron: Mierlose Krant)





 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl