Jean Meyntz onderscheiden
  01-01-1900
Jean Meyntz uit Geleen mag een nieuwe onderscheiding aan zijn reeks carnavalsversierselen toevoegen. De carnavalsgoeroe werd zaterdag 25 oktober in het Duitse Neukirchen-Vluyn uitgeroepen tot Spasvogel des Jahres.
 
Het is voor de eerste keer dat een niet-Duitser de onderscheiding in ontvangst mag nemen. De huldiging wordt georganiseerd door de carnevalsacademie Kamp-Linthfort.

Jean Meyntz is al meer dan veertig jaar op allerlei gebieden in het carnaval actief. Hij werd in België en Duitsland al verschillende keren geëerd voor zijn inspanningen. Meyntz schreef onder andere dertien carnavalsliedjes en stond acht jaar in de buut. Verder richtte hij exposities in over carnaval. Op zijn erelijst prijkt inmiddels het Broederschap van het Gulden Vlies in Brugge en het ere-senatorschap van de vastenaovendsvereniging in Genk.
 
Drie jaar geleden werd hij tijdens een gala-avond van de Aachener Karneval Verein 1857 gehuldigd vanwege het beëindigen van de buuttereednerschool. Meyntz promoveerde aan de narrenuniversiteit Limburg na publicatie van zijn boek 'De nar en hofnar'. In februari dit jaar kreeg hij de hoogste onderscheiding van het Schwäbisch-Allemannisch instituut, het oudste narreninstituut van Duitsland.
 
(Bron: Dagblad De Limburger)





 
     

 


Redactie Tonpraten.nl 30 Nov 1999
Binnenkort zijn de boeken van Jean Meijntz via deze site te bestellen!

Namens alle bezoekers willen wij Jean hierbij feliciteren met zijn nieuwste onderscheiding!

 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl