Jasper van Gerwen winnaar van 45e kletskampioenschap van Groot Deurne
  27-01-2012
Het vijfenveertigste kletskampioenschap van groot Deurne in de Metro zit erop. En de kletscommissie van de Pottenbakkers mag zeer tevreden zijn. Twee prachtige avonden met de beste Brabantse tonpraters die strijden om deze felbegeerde prijs. Dit alles onder het toeziend oog van Prins Lorenz en zijn gevolg.

Zowel op 13 en 20 januari waren er meerdere kletsers die hun kunsten kwamen vertonen. Afgewisseld met het nodige amusement zorgde dit voor twee prachtige avonden waar menig bezoeker met plezier op terug kijkt.
Alex Wintermans (Hank) debutant in dit kampioenschap kreeg de zaal de eerste avond plat als ‘Klompski de Poolse gastarbeider’ In de rol van een aangeschoten typetje vertelt hij over zijn niet alledaagse belevenissen. Zijn reis naar Zeilberg, zijn auto met "ster in de voorruit" in plaats van op de motorkap. En dat hij zijn eerste Kever de zee in reed, “omdat ik hem wou ruilen tegen unne Golf”. Een zeer verdienstelijke buut met sublieme timing en mimiek. Deze prestatie werd op de slotavond beloond met een derde prijs.

Marlon Kicken (Aarle Rixtel) klom de 2e avond de buutton in als Brother John. Het publiek raakte er van overtuigd dat als deze uitzendpastoor in Deurne zou gaan preken de kerk weer bomvol zou komen te zitten. Brother John verteld over zijn stage periode en dat hij stond ingeschreven bij uitzendbureau A.E.T.W.I.W.W. …. Ofwel Af En Toe Wil Ik Wel Werken. Ik ben al schoorsteenveger ...... zwartwerker ..... en zwarte Piet geweest. Vooral het schakelen tussen het Antilliaanse accent en het plat Brabants zorgde voor de nodige lachsalvo’s. Marlon werd met zijn act 2e bij deze kampioenschappen en won ook de publieksprijs.

Tijdens de eerste avond van het kampioenschap was het Jasper van Gerwen (Hilvarenbeek) die de hele zaal op zijn kop wist te zetten. Als “Ut Padje” van de scouting voor lilleke mensen vertelde hij in geuren en kleuren over zijn belevenissen. Vooral zijn mimiek en spel zorgde voor de slappe lach bij menig bezoeker. Van Gerwen hoefde dan ook niet veel te zeggen om de mensen flink te laten lachen. Als hij dan tenslotte wel wat uitbracht rolde de lach door de zaal. Op het eind van de act werd van Gerwen toegezongen door het publiek. Jasper werd terecht winnaar van deze 45e kletskampioenschappen en mag daarmee aansluiten bij een aantal grote namen die in het verleden gewonnen hebben. Een rijtje waar zijn naam in thuishoort.






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl