Ruim 12.500 euro voor Zelo
  14-12-2011
De compleet uitverkochte voorstelling van ‘Een ton voor Zelo’, heeft in ieder geval al 12.500 euro opgebracht. Maar ook na de voorstelling kwamen er nog donaties binnen en werden er nog boekjes verkocht. Dus dat bedrag wordt in ieder geval hoger. Kitty Goverde organiseerde deze middag met de top van Brabantse tonpraters en Ujes zangtalent.

Stichting Zelo is opgericht door ouders van kinderen met een beperking. Wilma en Mark van Bommel namen daar het initiatief voor en zij zochten andere ouders erbij. Samen willen zij hun kinderen laten samenwonen in een huiselijke omgeving met goede zorg, dichtbij hun familie en vrienden. Het pand De Wieken is daarvoor aangekocht door SVUwonen en het wordt inmiddels al verbouwd. De ouders en hun kinderen waren zondag uiteraard ook bij de voorstelling waar ook Stichting De Knoerissen een cheque overhandigde van 1500 euro, de opbrengst van verkochte erwtensoep. Kitty Goverde: “Wij weten zelf niet hoe het is om kinderen te hebben en dus ook niet hoe het is om zo’n bijzonder kind te hebben. Ik heb enorm veel respect voor de ouders en hun familie en daarbij komen steeds twee woorden bij me op, kracht en liefde. Ik zie kracht in het overwinnen van fysieke en mentale vermoeidheid bij ouders die het zwaar hebben, kracht bij de groep ouders die er alles voor doen. En ik zie liefde in hun ogen als ze met hun kinderen bezig zijn en als ze het erover hebben.”

Belangenloos
De organisatie hoefde zelf geen enkele euro uit te geven. Iedereen was er die middag belangenloos. Naast de hoofdsponsoren werkten ook de mensen van het geluid, het drukwerk en de bloemen mee. Zo ook de artiesten, 5-voudig Brabants Kampioen Andy Marcelissen, 2-voudig Brabants kampioen Jan Strik, 3-voudig kampioen van de Zilveren Narrekap Rob Scheepers, Maikel van den Berg die zelf rolstoelgebonden is, finalist Brabantse Kampioenschappen Alex Wintermans en Kitty Goverde zelf, het Ujes tonpraattalent dat al vele prijzen heeftgewonnen. Zangers waren de Ujese Wolter Kroes, de Ujese Joe Cocker, Niels Swinkels en als slotact Etienne Alvares.

Beertjes
In de gang werden alle 90 Zelo-beertjes verkocht en ook de opbrengst van de boekjes ‘Een 10 voor speling’, van Andy Marcelissen en de bundel van Rob Scheepers was voor Zelo. Ook konden mensen zich aanmelden als donateur van de stichting. Dat kan al met 2,50 euro per maand.
Ambassadrice Leontien van Moorsel (zus van Wilma van Bommel) burgemeester Henk Hellegers en Hans Scheepers van SVUwonen openden het programma dat uitmondde in een groot feest. Scheepers maakte nog een foutje, hij wou zeggen dat zijn stichting 100.000 centen doneerde, maar hij zei euro’s. “Daar hou ik je aan”, beloofde Kitty Goverde.


Bron: Uden.kliknieuws.nl





 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl