Frans Bevers Regionaal Kampioen Tonproaten 2010
  22-11-2010

Mierlo. Voor een derde keer in de historie van de Regionale Kampioenschappen Tonproaten georganiseerd door de Mierlose Carnavalsvereniging ‘De Spruwwejagers’ is Frans Bevers uit Oirschot gekozen tot ‘Regionaal Kampioen Tonproaten’. In de creatie als ‘Ciske de Hospik’ werd de succesvolle tonproater door zowel de vakjury als publieksjury beloond met een dikverdiende 1e prijs. Na eerder al in 2006 en 2007 tot beste Regionale Tonproater te zijn gekozen zal ook in 2010 de naam van Frans Bevers op de wisselton worden toegevoegd.

Op zijn bekende humoristische wijze reeg Frans Bevers de ene na de andere zwets anekdote aan elkaar over zijn belevenissen als hospik, met tussendoor ook nog enkele keren het huisorkest op de hak nemend. ‘Ze zuipen meer dan ze spelen’, kreeg hij de lachers op zijn hand in de uitverkochte zaal van de Mierlose ‘Spruwwekooi’. Een geduchte kandidaat voor de titel ‘Regionaal Kampioen’ was Jasper van Gerven uit Hilvarenbeek. Op smeuïge wijze vertelde ‘Ut Padje’ over hetgeen hij allemaal mee had gemaakt bij Scoutinggroep ‘Ut Padje’. Een Scoutinggroep voor ‘lelijke kinderen’, wat ‘Ut Padje’ dan ook wel was aan te zien. Zonder ook maar één woord te zeggen lagen de bezoekers van de 27ste editie van de RKT minuten lang krom van het lachen toen de ‘niet doorsnee padvinder’ het podium in Mierlo betrad. Vooral het Scoutingslied ‘De Echoput’ was hét hoogtepunt van het optreden van de debutant in Mierlo, welke op een haar na de eerste prijs behaalde tijdens de tonproatavond welke als zéér geslaagd de boeken in zal gaan van de Mierlose ‘Spruwwejagers’. Dit was ook zeker mede te danken aan de top optredens van Robert van Lamoen (Annie uit de Helmondse binnenstad), Eric Mulder (Ko Piloot) en RKT-winnaar 2009 Rob Scheepers uit Sterksel welke weer sterk voor de dag kwam in zijn creatie als ‘Tatoe Tonny de tatoeage koning’. “Wat mijn handen maken, zien mijn ogen” vertelde zwetsmajoor eerste klas, welke ook verhaalde over het zetten van een tatoe op de rug van Johan Cruijff en het bezoekje van Rob van ‘de Smaakpolitie’.

Het amusement tijdens de 27ste editie van de Regionale Kampioenschappen Tonproaten op donderdag 18 november jl. werd verzorgd door de groepen ‘Wai’ en ‘Niks en un bietje’ terwijl de muzikale omlijsting van de avond in handen was van blaaskapel ‘De Deurbloazers’ uit Helmond. Tussen de diverse optredens door werd jurylid mevrouw Mia Bekx en haar man Toon door CV ‘De Spruwwejagers’ nog in de bloemen gezet vanwege hun medewerking tijdens de afgelopen 25 jaar Tonproaten bij ‘de Spruwwejagers’.




Fotobijschrift: Regionaal Kampioen 2010 Frans Bevers als ‘de Hospik’ (foto Jos Lenssen






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl