Dichter des Larielands centraal bij Bloemencorso Valkenswaard 2011
  31-08-2010
De presentatie vond plaats in het ‘trouwkerkje’ op de markt in Valkenswaard waar Andy zijn laatst gepubliceerde dichtbundel ‘Ik hoor erbij: bedichte gedachten & bedachte gedichten’ met zijn typische droge Brabantse humor presenteerde.


Volgend jaar wordt Valkenswaard overspoeld met dichters, voorlezers en andere onzinvertellers. De Dahliaparade verbeeldt 14 grappige en absurde gedichten van Andy Marcelissen.


Andy Marcelissen is geen onbekende. Op carnavalsgebied heeft de tonpraoter Marcelissen al een grote naamsbekendheid opgebouwd in Brabant, Limburg en Gelderland. Naast de tv-werkzaamheden bij Omroep Brabant als weerman Henk Huppelschoten, betrad hij begin 2009 het podium van het NightWriters-café van Kluun. Van Kluun kreeg hij toen de titel ‘Dichter des Larielands’. Sindsdien stond hij op de podia van Lowlands en Mysteryland en is hij ook met enige regelmaat te beluisteren in de ochtendshow van Giel Beelen op 3FM.


Bloemencorso Valkenswaard wordt al 55 jaar georganiseerd op de tweede zondag in september (12-09-2010) in het centrum van Valkenswaard. Jaarlijks bezoeken tussen de 30.000 en 50.000 het evenement. Centraal staat de Dahliaparade, een optocht van 14 praalwagens, opgetrokken uit 3.000.000 dahlia’s en afgewerkt door inventieve technieken, live muziek en toneel. Daarnaast bruist Valkenswaard die dag van randactiviteiten voor jong en oud.






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl