7 finalisten in de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen 2010
  25-11-2009

In totaal telde de selectiewedstrijden 18 deelnemers dit jaar. In Meerssen, Heel en Melderslo kregen alle buuttereedners 11 minuten de tijd zijn of haar beste beentje voor te zetten. De belangstelling voor de selectiewedstrijden was ook dit jaar weer ongekend.


Alle drie de zalen waren tot de laatste stoel bezet met liefhebbers van de Limburgse buut. Als opwarmer van de zaal voor de buuttereedners bracht Veer Veere uit Lindenheuvel  de zaal drie dagen in de juiste stemming om de wedstrijd mee te beginnen. Na de pauze kreeg Joekskoeër Toujours uit Tegelen de juiste sfeer in de zaal met sterke meezingers en mooie schlagers.


CV De Aanhawwersj uit Meerssen, VV De Gangmaekers uit Heel en CV De Vlaskop uit Melderslo hebben op geweldige wijze invulling gegeven aan de organisatie van de selectiewedstrijden zodat het bij de artiesten nergens aan ontbrak en voor het publiek alles duidelijk zichtbaar en hoorbaar was.


Na de voordrachten van de deelnemers was het aan de jury om bekend te maken wie er op vrijdag 8 januari op het podium van de Oranjerie staan tijdens de finale van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen. Voorzitter van de jury Frans Coenders maakte de volgende namen, in alfabetische volgorde, bekend:

- Har Daniëls uit Herkenbosch: Bairke de Ober

- Jan Geraets uit Beesel: ’t Jansmarietje

- Jan Heffels uit Obbicht: Jan (z)wèt van niks!

- Wim Joosten uit Haelen: Wullemke de boa

- Conny Opbroek uit Haelen: Jumbo – Jet

- Harold Schroijen uit Neeritter: Harie geit nao de kèrmis

- Robert Walthouwer uit Maastricht: Jeng oet Wietcity


De finale van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen wordt door de LVKA, Stichting Organisatie Buuttereedners

Kampioenschappen, in de Oranjerie te Roermond gehouden, aanvang 19.49 uur.

De loting voor de volgorde van optreden zal plaats vinden op zondagmiddag 20 december om 15.00 uur in de Oranjerie te Roermond.


 Kaartverkoop en loting Buuttekampioenschappen 2010

De kaartverkoop voor de finale op vrijdag 8 januari a.s. wordt, evenals de volgordeloting van de optredens, gehouden op zondag 20 december aanstaande en wel op de volgende locaties en op de volgende wijze:


1. Kaartverkoop voor Zuid-Limburg in van der Valk Hotel Stein – Urmond, Mauritslaan 65, 6129 EL te Urmond.


2. Kaartverkoop voor Noord-Limburg in van der Valk Hotel Venlo, Nijmeegse weg 90, 5916 PT te Venlo. 


Kaartverkoop vindt op beide locaties plaats op de volgende wijze: van 10.00 uur tot 10.45 uur wordt per aanwezige, belangstellende persoon één lotnummer uitgereikt. Om 10.45 uur start de verkoop van kaarten door middel van het trekken van lotnummers uit de verstrekte lotnummers. Ieder getrokken lotnummer geeft recht op het kopen van 2 kaarten,

prijs per kaart € 15,-.


3. Kaartverkoop voor Midden-Limburg in Hotel Theater De Oranjerie te Roermond.


Van 14.15 uur tot 15.00 uur wordt per aanwezige, belangstellende persoon één lotnummer uitgereikt. Om 15.00 uur wordt de loting gehouden voor de volgorde van optreden van de finalisten. Aansluitend start de verkoop van kaarten door middel van het trekken van lotnummers uit de verstrekte lotnummers. Ieder getrokken lotnummer geeft recht op het kopen van 2 kaarten, prijs per kaart € 15,-.

 


Bron: LVKA.nl






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl