Wildcards op het Keiebijters TalentenKletstoernooi vergeven
  17-11-2009

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 november werd in Helmond het eerste Keiebijters TalentenKletstoernooi gehouden in samenwerking met Omroep Brabant. In de zaal van het Jan van Brabant College stond voor  achttien talentvolle kletsers de welbekende ton klaar.


Talent dat er op uit was om het publiek een mooie avond te bezorgen, maar het hoger gelegen doel was om één van de drie wildcards te bemachtigen waarmee ze een plek krijgen in het traditionele Keiebijters KeieKletstoernooi, dat in januari 2010 wordt georganiseerd. 


Ad de Bont als Pater Adrianus zorgde ervoor dat de stembanden van het publiek waren gesmeerd en dat de handen goed opgewarmd waren. Vervolgens kwamen ook alle nieuwe kletsers ten kletstonele, een bonte aaneenschakeling van humor en typetjes maakte de vrijdagavond tot een ware happening. Op zaterdagavond beet Antonio Pavarotti (Toon Duis) als de tweelingbroer van Luciano Pavarotti het spits af. De enige vrouwelijke kletser hield zich prima staande tussen het gehele mannenveld, er was echter maar één man die Linda Bevers kon bekoren als bruid, zij liet dan ook het publiek getuige zijn van haar bijzondere dag. De talentvolle kletsers van deze twee avonden werden letterlijk de ton ingespeeld door de fantastische begeleiding van Hofkapel De Klinkers.


De Jury besliste uiteindelijk dat Rob van Elst als Dik dun Unmundige, Twan van Oers als Hans Hakkelaars en Peter van der Maas als Peerke Safari de wildcard in de wacht hadden gesleept. Het publiek ziet hen dan ook terug tijdens het grote Keiebijters KeieKletstoernooi, dat op 9 januari 2010 van start zal gaan.


Daarmee krijgen deze drie talentvolle kletsers de mogelijkheid om het grote publiek van het Keiebijters KeieKletstoernooi aan het lachen te krijgen. ‘Het TalentenKletstoernooi is in ieder geval succesvol geweest’, aldus Lex Coolen van de Keiebijters. ‘De kletsers kwamen van heinde en verre en we mogen ze met recht talenten noemen. De geluiden vanuit de zaal waren zeer positief en ook de jury was zeer te spreken over de kwaliteit van de verschillende kletsers. Eindconclusie is daarmee dan ook dat het Keiebijters TalentenKletstoernooi volgend jaar zeker weer terug gaat komen.’


Het Keiebijters TalentenKletstoernooi wordt vanaf zaterdag 9 januari uitgezonden op Omroep Brabant.






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl