'Tonpraters on Tour' in Achtmaal
  26-10-2009

Zondagmiddag 1 november strijkt de karavaan neer in cafézaal de Toekomst in Achtmaal. Het is de tweede editie van het Achtmaalse Tonpratersgala. De middagzitting begint om 1400 uur. In de groep zitten Kletsers die in de loop der jaren diverse kampioenschappen op hun naam hebben weten te zetten.

Uit Chaam is dat Ad Vermeulen, vooral bekend om zijn spitsvondige teksten en woordspelingen.

Ook Alex Wintermans uit Hank, die niets liever doet dan het publiek te laten schuddebuiken komt. P

iet Schellekens uit Kaatsheuvel zal de Huisman brengen en Arie Schoofs uit Reusel zal zijn buut brengen die hij ook bij de Brabantse Kampioenschappen heeft gebracht.

Cees Coolen uit Tilburg gaat in de Ton als Kiske Fluit de muziekant en Ton Hendrickx uit Gilze zal de mensen vermaken als Tontje Pik de Boef en vreest, dat het in de Achtmaalse ton wel weer eens gruwelijk uit de hand kan lopen. Het reizend gezelschap wordt niet alleen uitgenodigd in Brabant. Tot in Zwolle verzorgen ze zittingen. Ton Hendrickx: “Overal is het volle bak en de mensen lachen zich te barsten.”

Dit seizoen zijn er tussen half oktober en eind april 51 zittingen, waarin telkens zes leden van dit Tonpratersgilde hun opwachting maken. “Het moet dus niet veel gekker worden”, denkt Ton Hendrickx. Maar voorlopig gaan ze gewoon door met hun avond- of middagzittingen. Voor volgend jaar zijn er al weer vijftien bijeenkomsten extra vastgelegd. Hendrickx verklaart het succes uit de onnozele ‘zwamverhalen’ die de sauwelaars opvoeren. De toeschouwers hoeven niks te weten over dorpspolitiek of plaatselijke toestanden.

Zondagmiddag 1 november tweede Tonpratersgala de Toekomst in Achtmaal zaal open 13.30 uur, aanvang 14.00 uur.

Voorverkoop: De Toekomst Achtmaal Past, de Bakkerstraat 19, 076-5985391; info@cafedetoekomst.nl.



Bron: De internetbode






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl