Geslaagde tonpraatavond voor het Rode Kruis
  15-05-2009

Op zaterdagavond 25 april jl. organiseerde Tonprater Maikel van den Berg een Tonpraatavond ten behoeve van het Rode Kruis afd. Den Bosch. Deze avond werd gehouden in Cafe zaal de Kikvorsch te Schijndel.


Als eerste trad deze avond op Bandparodist Ome Henk.

Met zijn prachtige mimiek, en het publiek volledig bij zijn optreden te betrekken, kwamen de mensen in de zaal gelijk helemaal los! Zo ook de kaakspieren.


Daarna was het de eer aan Maikel van den Berg zelf.

Als Driekske was hij naar de Paralympics geweest. Ja, zelfs poolstok hoogspringen, hardlopen, judo. Vanuit zijn rolstoel zou dat geen probleem moeten zijn. Maar dan ontdekt hij judo. Of hij er een gouden plak mee heeft gewonnen is nog steeds niet duidelijk!


Ton Brekelmans stond daarna in de ton als de Skonste Baby van Brabant. Met veel mimiek bespeelde hij het publiek probleemloos. Een leuk verhaal over wat je als baby voor en na de geboorte zoal meemaakt.


Wiljan van Kemenade alias Naadje Pet trad deze avond na lange tijd weer op. Ruim 3 maanden heeft hij in de lappenmand gezeten. Welkom terug in de ton Naadje!


Naadje vertelde over zijn huwelijksproblemen. “Ons vrouw is mee kwoad”, vertelt Naadje. Hij snapt er “helemaal niks van”. Maar het publiek is Naadje nog niet vergeten, zodat hij weer meer kan gaan optreden en zijn vrouw weer blij is als hij van een optreden thuis komt.


Ook Hans Verbaarschot had huwelijksproblemen.

Daarom kwam hij alleen maar vertellen dat hij niet kon komen. Vele mensen zouden in deze crisis hun huwelijk al hebben opgegeven. Een geweldig verhaal, wat voor vele lachsalvo’s zorgde.


Mark van den Tillaar was de volgende prater in de ton.

Hij was Ray van der Gay. Een homofiele kapper die vertelt over zijn klandizie en wat hij verder allemaal privé meemaakt. Met een zin als Een bepaald iemand komt te laat op een afspraak. Ik vraag aan hem hoe komt het dat je zo laat bent ? Hij zegt: ik heb de laatste tijd last van een stalker en die vent loopt niet door lag de hele zaal plat.


En last but not least stond Rien Bekkers in de ton.


Allereerst werd Rien gefeliciteerd met het 100e optreden in Brabant Plat. Met Jan Strik, Andy Marcelissen en de Turfstekers trekt Rien volle zalen.


Maar als soloartiest stond hij in de ton als Rinuske Rasmussen.

In deze creatie kon Rien zich als wielrenner helemaal uitleven. Dat deed hij dan ook! Hij haalde allerlei capriolen uit met zijn tweewieler, dit tot “grote bewondering” van de mannen in het blauw. En tot grote ergernis van zijn vrouw, Greta.


De presentatie van deze avond was in handen van Sem van den Borne die dit op geweldige wijze deed!


De muziek was in handen van Blaaskapel de Bellenbloazers.


De opbrengst van deze avond was 891,50.


(Bron: M. Jaspers, Hoogerheide)






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl