Henri Hendriks nieuwe Opperleuterer van Tilburg
  18-01-2009

In een uitverkochte schouwburg in Tilburg vond zaterdag de spannende finale plaats van het Leuterconcours. Favoriet van zowel de jury als het publiek was Henri Hendriks als 'Gewoon een allochtoon". De zes tonpraoters bezorgden de ruim 1.300 kruiken en kruikeninnen een zeer geslaagde avond.

Henri Hendriks had bijna niet meegedaan dit jaar, nadat hij ook vorig jaar wegens 'prettige omstandigheden' een sabbatical had genomen. Maar mede-finalist Patrick Schijvens, die zelf ook een zeer verdienstelijk optreden neerzette, haalde hem over om toch weer in de ton te stappen. En met succes. Het resulteerde in zijn eerste titel, nadat hij er al verschillende keren dichtbij in de buurt was gekomen.

Het moeilijke van het Leuterconcours voor de deelnemers, is het feit dat ze hun buut op één avond tweemaal moeten brengen. Eenmaal in de grote zaal van de Schouwburg in Tilburg en eenmaal in de Studiozaal. De jury beoordeelt beide optredens.

Toon van Erp was hier gisteren het belangrijkste 'slachtoffer' van. De grote zaal van de Schouwburg lag aan de voeten van de sympathieke kapitein van de Batavus 3, maar in de Studiozaal kwam zijn buut (waarmee hij de avond daar moest openen) minder uit de verf. Jan Voogt zette twee sterke optredens neer, evenals Patrick Schijvens. Ook Theo Vischker en Maureen Smeets hadden een vermakelijke buut, al bleven daar de open doekjes en bulderende lachsalvo's wat meer uit.

De kersverse Opperleuterer droeg in zijn bedankwoordje zijn prijs op aan de vorige week overleden Cees Verhulst, waarvan hij nog les heeft gehad op de Tilburgse Tonpraotakkedemie.






 
     

 


frans bevers oirschot 30 Nov 1999
Henri van harte gefeliciteerd met je prijs in kruikenstad,
groetjes Frans CISKE Bevers

Gilbert Petit Ulestraten 30 Nov 1999
Hoi Henri,
Proficiat met je overwinning als Opperleuteraar!
Wat 'n toeval dat ik in 2004 Groot Limburgs kampioen en in 2005 Zuid Nederlands kampioen ben geworden met de Buut:"Gewoon 'n Allochtoon"
Coll. groeten

patrick schijvens tilburg 30 Nov 1999
Henri Hendriks helemaal top!
Opperleuteraar 2009 en gé hed ut verdiend moat!

p.s. mooie recensie, complimenten aan de redactie.

Fam Verhulst Goirle 30 Nov 1999
Henri, Van harte gefeliciteerd met de behaalde eerste prijs! Het doet ons goed om te lezen dat je je prijs hebt opgedragen aan ons pap, dankjewel daarvoor! Hij zou trots zijn geweest op zo'n geweldige "leerling"!
Groetjes familie Verhulst

F.Schepens Tilburg 30 Nov 1999
Ingezonden stuk naar aanleiding van:
Er moet meer Tilburg in het leuterconcours door Rob Oostelbos (pag 10-11)

Naar aanleiding van de reportage van het tonpraoten in Tilburg wil ik het volgende opmerken:
Allereerst wil ik het Brabants Dagblad bedanken voor de sponsoring van dit grootse evenement.
Ten aanzien van de opmerkingen van uw reporter het volgende:
Als hij Jan Voogt’s uitlating : mijn vrouw is net etenstijd..heel tilburg is er al binnen geweest..bestempelt als grof , terwijl hij bedoelt(bij navraag als ..den zoeten inval bij hem thuis) mag hij deze term zeker gebruiken bij Maureen Smeets met haar eeltuitwerpselen op een broodje en nagels op gebak en een bebloede schort als gevolg van teensnijderij…en zo kun je bij haar wel even doorgaan.Voor mij mag het best een beetje langs de rand maar benoem dan bij wie dat het meest van toepassing is.. (maar ja een collega van de krant afvallen)
Bovendien klassificeert hij de tonpraoters naar eigen normen, denk ik, want die goeie Toon was zeker niet tweede of derde ( dus niet dicht bij eerste plaats zoals hij schrijft) en Maureen was voorlaatste.. ( bewering op grond van puntentelling jury)
Rob Oostelbos moet echt eens juiste informatie geven of vermelden dat het zijn idee was.. Het fijne bij het tonpraten is nu juist dat iedereen mag denken en stemmen zoals hij/zij wil en dat de journalist de echte werkelijkheid of zijn werkelijkheid aan moet geven en eigen indrukken niet als waarheid verkondigen.
De discussie tussen aktueel tilburgs en tonpraten is een jaarlijks terugkerend schrijven. In plaats daarvan had de reporter de toeschouwers (1400) eens langs kunnen gaan en sfeerbeelden en meningen weer kunnen geven. Het plezier was dan bij ook wel overgekomen en had hij in de krant kunnen weergeven.
Nogmaals bedankt voor de sponsoring en dank aan de organisatie van Harrie de Jong en zijn manschappen..het was voortreffelijk en gewoon gezellig leuk, mede door gezellige en inspirerende tonpraters ..ook amateurs. Knap kletsers..
Een bezoekster,
Fransje Schepens


 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl