Har Daniëls kampioen buutredener
  16-12-2008

GROENLO – De allereerste buutreedners wedstrijd die in Nederland is gehouden werd vrijdag 12 december gewonnen door Har Daniëls uit Herkenbosch (L). Hij mag zich Nederlands kampioen buutredener 2008/2009 noemen. Aan het festival, dat werd gehouden in Groenlo, deden acht buutredeners mee.

Op de tweede plaats eindigde Fer Naus (Linne) en derde Rob van Elst (Groesbeek). Op de vierde tot en met de achtste plaats zijn geëindigd Hans  Eijkemans (Rosmalen), Willy Stein (’s Heerenberg), Huub Janssen (Geelen) (L), Rob Oude Luttinkhuis (Groenlo), Willem Pierik (L’voorde).

Bar de Lange Gang in Groenlo was het decor voor het 1e Buuttenreednersfestival 2008 wat de titel ‘Grapp’n in Grolle’ meekreeg. De winnaar Har Daniels gaf aan dat hij volgend jaar zijn titel zeker gaat verdedigen.

De jury van deze avond bestond onder andere uit carnavalsspecialist en juryvoorzitter, Jean Meijntz uit Geleen. Hij gaf leiding aan juryleden uit 'de Oeteldonkse club van 1882' uit ’s-Hertogenbosch, een afvaardiging vanuit Keulen 'die Grosse von 1823' en Frans Kooiker en Harry Broshuis van CV de Knunnekes uit Groenlo.

De geslaagde en uitverkochte avond werd georganiseerd door Robert Wolterink, Dennis Rondeel, Rob stokkers, Michel Huijskes en Peter Gunnewijk. Allen zijn lid van carnavals vereniging de Knunnekes.

Bron: streekgids.nl






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl