Ad Vermeulen winnaar sauwelgala Chaam
  22-01-2008
Afgelopen weekend was het weer sauwelen geblazen in Chaam. Zo’n 450 Chaamse inwoners kregen 2 top avonden voorgeschoteld met 2 verschillende dagwinnaars. Henk Goos won overtuigend op Vrijdag maar uiteindelijk was het Ad Vermeulen die de dagprijs op de Zaterdag won en over de 2 avonden de meeste stemmen kreeg en hiermee zijn 4e titel als Oppersauwelaar binnenhaalde. 
 
 
Verslag Sauwelgala Chaam
 
Op Vrijdag 18 en Zaterdag 19 Jan. Was het weer sauwelen geblazen in Chaam. Verdeeld over 2 top avonden kwamen zo’n 450 Chaamse sauwel liefhebbers genieten van de verrichtingen van 5 Chaamse sauwelaars en 1 gastsauwelaar te weten, Peter van der Maas uit Hilvarenbeek.
 
Peter opende op beide avonden met zijn buut, “Peerke Safarie”. Het publiek genoot van de dol dwaze belevenissen van de dierenverzorger. Peter kreeg het publiek meteen aan het lachen en goed warm waarna de Chaamse sauwelaars aan de bak konden.
 
Frans van Gestel kwam als 100-jarige vertellen dat hij de Chaamse bejaarden meenam op reis. Frans speelde hiermee o.a. in op de Chaamse woonsituatie van ouderen in Chaam en gaf op beide avonden een solide en mooi verhaal in de ton dat heel goed viel in de zaal.
 
Peter Bluekens kwam zoals altijd met een heel aparte creatie op de proppen. Originaliteit staat bij Peter hoog in het vaandel, zo ook deze keer. Als zatlap kwam hij net terug van de bierfeesten in Munchen. Hij werd met kruiwagen binnengereden en werd letterlijk op het podium gedumpt. Zijn verhaal was hilarisch, zijn grappen gevat en werd door de zaal gewaardeerd met heel veel lachsalvo’s en applaus.  De altijd zeer originele creatie van Peter deed  het zoals elk jaar heel erg goed, wederom 2 puike optredens.
 
Mary van Gool debuteerde dit jaar in de Chaamse ton. Als enige dame tussen het mannelijk sauwelgeweld  debuteerde Mary heel erg goed. Als Pieta Potlood vertelde ze over hoe “slim” haar 13 broers en zusjes waren . Ze had zelfs een broer die aan het einde van het schooljaar een klas terug moest. Op een gegeven moment zat zelfs de gehele familie op de lagere school. Een heel mooi verhaal, Mary kan terugkijken op een zeer goed debuut en stond zeker haar mannetje.
 
Henk Goos Kwam dit jaar als Dappere Dodo en had groot nieuws. Hij werd namelijk vader. Maar voor dat hij en zijn vrouw wisten hoe dat in zijn werk ging kwam er heel wat bij kijken. Een instructie video huren bij de videotheek leek hem wel wat maar na het bekijken van deze film vond Dodo dat toch wel een heel gedoe. Henk Goos bracht een geweldig verhaal en werd hiermee de dagwinnaar van de Vrijdag avond.
 
Ad Vermeulen had zijn nieuwe buut “Sjefke Kiep” voor Chaam herschreven. Hij nam enkele Chaamse  “sporters” mee naar de Alternatieve Olympische spelen in Koeweit. Zijn woordspelingen afgewisseld met pure kolder en onzin viel heel goed bij het publiek. Zeker op de Zaterdag avond pakte Ad meteen de zaal en liet niet meer los. Hij werd beloond door het publiek met de dagprijs én werd met de meeste stemmen over de 2 avonden voor de 4e keer Oppersauwelaar van Bonenpikkerslaand. Ad is tevens de eerste sauwelaar in de Chaamse geschiedenis die deze prijs 3 jaar achter elkaar weet te winnen.
 
De grootste winnaar was toch wel het Chaamse publiek. Alom werd na afloop het niveau van alle sauwels geprezen dus hebben de Chaamse tonpraters het weer goed gedaan en dat is voor deze groep kameraden het belangrijkste.       





 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl