Jan Geraedts opnieuw Buuttekampioen
  05-01-2008

Buuttereedner Jan Geraedts uit Beesel heeft vrijdagavond in de tot de laatste stoel bezette Oranjerie in Roermond voor de vierde keer in zijn carrière de Groot-Limburgse Buuttekampioenschappen op zijn naam geschreven.

Met een uitzinnige act als stierenvechter wist hij zowel het publiek op de stoelen te krijgen als de jury volledig voor zich te winnen. Fer Naus werd tweede en Hub Stassen derde. Naast zijn drie eerdere kampioenstitels (in 1996, 2000 en 2003) haalde Geraedts hij ook al vijf keer 'zilver'.

Wim Joosten uit Haelen had de moeilijke (en vaak ondankbare) opgave om met de buut ‘Mam is krank’ de spits af te bijten. Hub Stassen uit Voerendaal (eerder al Limburgs kampioen in 1998 en 2002) deed dit jaar als ‘D’r pater’ een gooi naar de titel. Fer Kousen uit Zoetermeer (maar afkomstig uit Kerkrade) bracht als ‘D’r fielesoof’ voor het eerst sinds jaren weer eens een buut in het Kerkraadse dialect op het provinciale podium.

Na de pauze mocht oudgediende Ton Laeven uit Brunssum met zijn act ‘Va d’r auwe sjtempel’ aan de bak. Fer Naus uit Linne, ook al iemand die tot de vaste klanten van de buuttefinale gerekend mag worden, probeerde het dit jaar als ‘koopjesjager’.

Meervoudig oud-kampioen Jan Geraedts uit Beesel (Limburgs beste in 1996, 2000 en 2003) sloot de finalereeks af als ‘stierenvechter’. Zijn buut bleek opnieuw de beste.

(Bron: De Limburger, Foto: Limburger.nl)

Zie ook de site van L1 voor een fotoverslag van de prijsuitreiking: Klik hier voor de foto's

Omdat Jan Geraedts (nog) geen eigen site heeft op Tonpraten.nl / Buutreednen.nl, kunt u hem hieronder feliciteren met zijn overwinning door te klikken op 'Reageer op dit artikel'.


 
     

 


Frank Schrijen boxmeer 30 Nov 1999
Jan,

van herte mit diene teetel ! groete van Frank Schrijen oet Boxmeer .

Frank Schrijen boxmeer 30 Nov 1999
Jan,

van herte mit diene teetel ! groete van Frank Schrijen oet Boxmeer .

Thei Nijssen Asenray 30 Nov 1999
Jan,namens de fanclub "keigoot"(stroatemaker)willen wij je ook van harte feliciteren met het buuttekampioenschap 2008.Maar de aller mooiste overwinning voor jullie is natuurlijk dat het weer goed gaat met Tim. Jan, wij hopen dat je er nog lang mee zult doorgaan en dat wij je hier of daar nog eens aan het werk kunnen zien als "stierevechter". Wij zouden het bijzonder op prijs stellen als je ons wat data's wil door mailen
(theonijssen@planet.nl)als je optredens bij ons in de buurt hebt.Nogmaals proficiat een heel mooi seizoen en heel veel succes voor de toekomst.

fanclub keigoot Asenray
Ad & Marian
Jan & Marij
Thei & Annelies

Hans Eijkemans rosmalen 30 Nov 1999
Jan,
geweldig gedaan,van harte gefeliciteerd met je titel.
Geniet ervan, en we zien mekaar zeker weer de komende tijd.
Hans en Antoinette Eijkemans.

Fam. Krauth Remunj 30 Nov 1999
Jan,nogmaals gefeliciteerd met je wel-
verdiende overwinning,ga zo door en laat je door niets en niemand tegen-
houden,
Har & Marlies Krauth

Huub Heijnen Beugen 30 Nov 1999
Hallo Jan,
Van Harte gefeliciteerd met de titel Limburgskampioen buutreednen 2008.
Geniet ervan.

Namens Stichting Carnavals Activiteiten L.v.C
Organisatie Zuid-Nederlandse Buutkampioenschappenarie Schoofs Reusel (brabant) 30 Nov 1999
proficiat met de overwinning

groeten vanuit Reusel

nellie jansen culemborg 30 Nov 1999
Jan wij kennen ons niet.maar als echte limburger woonachtig in het midden van het land culemborg .Wil ik jou van harte feliciteren met het kampioenschap.want ook ik heb voor vele vele jaren terug in die ton gestaan.met heel veel plezier.aleen niet op kampioenschappen .maar bij die mensen die in bejaarden en verzorgings verbleven,Ik weet dat er mensen zijn die zich aan mij zullen herinneren.en jij als hulp sinterklaas jan wij hebben de dvd en hier hebben al veel limburgers die hier wonen .echt plat gelegen .het allerbeste van mij en limburg blief mien vaderland liefs nellie

Jack De Loo Horn 30 Nov 1999
Jan,
Van Herte Gefilliciteerd mit dit
boetegeweune resultaat!
Perfekk!
Veul groete Jack De Loo;
Aad klasgenoot LINDANUS MAVO Remunj.


jos steins linne 30 Nov 1999
jan, van harte proficiat geweldige buut
was nog spannend met 'n heel goede 2e Fer Naus

Thei-Jose Verstappen Kelpen-Oler 30 Nov 1999
Jan wat geweldig dat je weer een eerste plaats hebt behaald(dit geeft weer moet na alles wat je hebt meegemaakt) toi-toi. camping geelenhoof.

Carol Lebens Heerlen 30 Nov 1999
Beste JAn,
Na je geweldige optreden in 't Fieljaal in Heerlen hebben wij even gebabbeld. Je zou het leuk vinden als ik de door mij gemaakte foto's aan je zou toezenden. Je mailadres wist je niet uit je hoofd en ik heb het niet kunnen achterhalen. Misschien lukt het langs deze weg zodat ik de foto's alsnog kan toesturen. Met groet, Carol Lebens

 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl