Verslag Rooise Klompenklets 2007
  26-11-2007

De twintigste editie van de Rooise Klompenklets in Sint-Oedenrode, georganiseerd door carnavalsvereniging de Narrekap, gaat de boeken in als een van de beste. Een prachtig afwisselend programma, met wederom de Narrekapel op het podium, liep vanaf het begin met een sneltreinvaart door zalencentrum De Beurs. 

hoog tempo
na het welkomstwoord door de “aanmekaarprater” Peter van der Steen en de kersverse nieuwe hoogheid kwam het programma in sneltreinvaart op gang. Om het publiek in de juiste sfeer te brengen, bestormde bandparodist Henk Thielemans uit Venhorst als Ome Henk het podium. In een bonte afwisseling melodieën en parodieën kreeg hij de lachers als snel mee.

De eerste tonprater was de Brabantse kampioen Barry Knapen uit Heeze, nu niet als Bertje Plek de frietboer, maar met zijn nieuwe creatie “Pier de Sopper, huisschilder“. Hij schilderde met verve. Maar zoals hij de kozijnen “afbeet”daar waren zijn klanten niet allemaal blij mee.

De tweede die de ton beklom was Peter van der Maas uit Hilvarenbeek. Als Peerke Safari gaf hij een rondreis door het dierenrijk en een verslag van een reis naar het ziekenhuis. Om de rij tonpraters nog bonter te maken, kwam Ton Brekelmans uit Udenhout uitgedost als Miss Brabant. Hij / zij kwam ons vertellen dat ze de terechte winnaar was geworden van de titel Miss-baksel 2007””

Om de luisterende oren even wat afwisseling te gunnen, bestormden de PenthouseBoys uit Tilburg het podium. Samen met en tussen het publiek zorgden zij voor een prachtig muzikaal onderdeel.

Voor-finale
Na de lachspieren even wat rust gegund te hebben, begon een soort voor-finale. Twee kanshebbers voor het Brabants kampioenschap 2008 brachten hun nieuwe creatie. Hans Eijkemans uit Rosmalen, kroop in de huid van een overjarige hippie. Een lachwekkend verhaal over Hannes, die als Brabander, verstrikt raakt in Amsterdamse toestanden. Het publiek genoot.

Maar dat deed het ook van Rob Scheepers uit Sterksel met zijn nieuw verhaal als “de Clown”. Rob maakte met deze buut duidelijk dat er met hem weer rekening gehouden moet worden als het gaat om de titel Brabants kampioen Tonpraten. De aanwezigen konden nog net hun tranen drogen voordat de zesde en laatste kletser op het podium klom. Jan Strik uit Someren als Johny van de Shit boekte ook groot succes. De muzikale omlijsting was dit jaar weer, terug van weggeweest, door de Narrenkapel. olv Ad van de Wijdeven

knappe prestatie
met deze twintigste Rooise Klompenklets levert de Narrekap als club een fantastische prestatie. Met zijn allen de Beurs aankleden, de garderobe bemannen de bezoekers netjes ontvangen aan de deur, het podium aankleden, geluid regelen  enz.

Twintig jaar op rij een afwisselend programma dat ieder jaar weer de Beurs vol laat lopen en de liefhebbers van dergelijke “klets en zever” volop laat genieten. Ze zetten zich in om van heinde en verre artiesten te bekijken en zo een afwisselende aaneenschakeling van toppers op het podium te zetten. Het publiek waardeert dat ook door ieder jaar weer massaal naar de Beurs te komen voor een avond heerlijke ontspanning. Ze hebben dan ook met rood hun agenda staan: Rooise Klompenklets 2008  op 21, 22 en 23 november 2008

 






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl