'Leren zwammen in de ton'
  13-11-2007

Op vrijdag 23 november 2007 om half negen zal er in het Hol van De Leeuw (HCR van Saaze) voor de tweede keer een  workshop buutreednen worden gehouden. De avond wordt georganiseerd door CV De Zotte Leeuwkes, die ook elk jaar ´Het Gezwam rond de Dam´ organiseren.

Doel van deze avond is om met (aspirant) buutreedners inhoudelijk in te gaan op het fenomeen buutreednen. Doelstelling is om zowel de kwaliteit van de buuts als de kwantiteit van de buutreedners een positieve impuls te geven. Het resultaat van deze workshop kunt u wellicht merken tijdens het Gezam rond de Dam op 26 januari 2008.

Al jaren ervaren de buutreedners en het publiek dat het vak van buutreednen een zeer zware opgave is. Niet alleen voor en tijdens de uitvoering is het soms moeilijk, maar ook de voorbereiding kost soms vele uren zweten en proberen. Voor zowel buutreedners en aspirant buutreedners, vaak een reden om niet gelijk volmondig “JA” tegen een deelname te zeggen.

Tijd dus om een workshop te organiseren voor zowel buutreedners als aspirant buutreedners. Daarbij gaan we in op zoveel mogelijk facetten van het buutreednen, zoals: de historie, het tekstschrijven, het typetje, de uitvoering, de leuke kanten, de zware kanten, enz, enz.

Deze avond wordt ondersteund door een ‘ervaringsdeskundige’ uit het Zuiden des Lands, namelijk Geert Klerkx,. Hij is heeft meerdere malen meegedaan met ‘zeveren’ en zal vanuit dat perspectief de Flevolanders laten zien hoe zij een buut maken. Tevens zullen enkele zeer ervaren Flevo-zwammers een bijdrage verzorgen. Vanuit hun ervaringen zullen ze vertellen wat er allemaal komt kijken voor een goede buut.

De Zotte Leeuwkes nodigen alle aspirant buutreedners uit deel te nemen aan deze workshop. Daarvoor dient u zich op te geven bij Arno Matthijssen, tel: 0527 252784 / 06-12071601, of Frans van Egmond , tel: 06-53367196. Opgevens is verplicht.
.






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl