De Faant viert jubileum met Faantegala
  17-09-2007

Carnavalsvereniging De Faant uit Raamsdonksveer viert volgend jaar haar 33-jarig jubileum. Om dit te vieren pakken ze groot uit met het 'Faantegala' met o.a. een aantal toptonpraters. De voorverkoop start op 1 oktober.

De carnavalsvereniging is een van de grootste carnavalsverenigingen van Brabant. Het is ongetwijfeld ook de club waar de meeste bekende Brabantse artiesten bij aangesloten zijn: zoals de leden van KEPS met Jan Marcelissen en Piet Zijlmans in haar gelederen, alsmede tonprater en conferencier Andy Marcelissen. Omroep Brabant coryfee Pètry Gamers vormt ook een part van de jubilerende vereniging. Verder maken ook drummer Raymond de Graaf en zanger Patrick Marcelissen van de band WC Experience deel uit van De Faant.

Het 33-jarig jubileum van deze carnavalsvereniging is over pakweg een half jaar. De Faant presenteert dan een extra lange feestweek, beginnend op zaterdag 23 februari met o.a. een tentoonstelling en eindigend op zondag 2 maart. Daartussen vinden tal van activiteiten, festiviteiten en protocollen plaats voor alle carnavalsliefhebbers uit deze gemeente.

Eén van de evenementen is het Faante Gala. De Faant wil op donderdag 28 februari en vrijdag 29 februari haar verjaardag vieren en doet dat voor iedereen die interesse heeft om op deze fuif te komen. De clubleden willen zich op hun eigen verjaardag eens een keer lekker laten verwennen en hebben daarvoor een show samengesteld met louter artiesten van buiten Ut Faantelaand, oftewel Raamsdonksveer.

Cabaret Timper uit Asten, Amusementsgroep De Noot uit Vlierden en Duo Vreemd uit Nederwetten zijn o.a uitgenodigd om te gaan zorgen voor het vertier op en rond het podium.
Maar liefst vier Brabantse Kampioenen tonpraten reizen af naar onze thuishaven om de Faantelaandse ton te bestijgen. Jan Strik uit Someren, Cees Verhulst uit Goirle, Rob Scheepers uit Sterksel en Hans Eijkemans uit Rosmalen.
Tussendoor zorgt muziekvereniging Switch (donderdag) en blaaskapel De Gallibent (vrijdag) voor de begeleidende klanken.

Op maandag 1 oktober start de voorverkoop. Mocht u dus interesse hebben in kaarten, dan kan dat ook vanaf die datum. De kaarten zijn €15,- per stuk en zijn te bestellen/reserveren bij Yvonne Marcelissen (0162-523529)






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl