Hogere Buut School werpt haar vruchten af bij de Knunnekes
  24-01-2006

De Hogere Buut School (HBS) in Grol zorgt voor gestadige aanwas op het Knunnekes - podium. De pronkzittingen bewijzen dat de eigen leerschool werkt.

‘Oost West Grolle Best’ is het motto van prins Max I met zijn Knunnekes op de vier pronkzittingen in Groenlo. Wat chauvinisme is de stedelingen wel eigen en wat ze zelf kunnen regelen daar hebben ze geen anderen voor nodig.

Grol heeft in Henk Heijman weer een burgemeester die de steek wil opzetten. Dat bleek donderdagavond toen het voltallige college bij de vele genodigden was. Hier waren ook delegaties van de carnavalsverenigingen uit de omgeving: Maispotters, Belhamels, Jonge Nöllepeters, Slöppers, Waterrottn, Vènesikke en Knorrepotten. Imposant is bij de Knunnekes vooral de opkomst van het prinselijke gevolg, elf seconden na de acht klokslagen. Drie van de acts op de pronkzittingen zijn van nieuwelingen met hun ‘debuut in de buut’. Moniek Wassink en Lobke Konings namen in hun tandartspraktijk Robert Wolterink onder handen. In Grolle tandarts zijn is volgens assistente Moniek handig. je hoeft de instrumenten niet te ontsmetten vanwege de alcohol die de klanten bij zich hebben.

Nieuwe buutreedner Rob Oude Luttikhuis kwam in Twents dialect als landmeter en wikkelde de zaal al gauw om zijn vinger. Hij vroeg de mensen niet zoveel te lachen, omdat hem maar een korte spreektijd was toebedeeld. Een grapje over Lichtenvoorde was in verkeerde aarde gevallen. Dreigend had iemand gezegd: durf dat nog eens te vertellen. Oude Luttikhuis: „Dat wi’k wel doon maor ik heb gin zin um ’t tien keer uut te leggen.“ IJzersterke debutanten waren ook Michael Lammers, Nick Oostendorp en Hans Gockel. Ze hadden een parodie op ‘stadsdichter’ Willy Lansink en hadden met de computer de plaatselijke prominent Ben Kaak tot rambofiguur ‘Action Ben’ gemaakt en van de bekende vrijgezellen Vincent en Guus Gockel duimelpopjes gemaakt. Het was allemaal te zien op een groot videoscherm.

Het Hofkoor bracht de schlager ‘Waor blieft toch al die pinguins uut Antarctica’ . Kleine en iets grotere dansmarietjes kregen groot applaus. Routinier Kees Porskamp was schoonmaker Hassan Jassan en de scherpe buut kwam van Mark Ebbers. Chiara Monasso speelde treffend een stadse toeriste op Camping Marveld. De Kanonniers brachten zingend een Tiroleract. In diverse buuts werd het faillissement van zalencentrum Meijer op carnavaleske wijze aangeroerd.

De pronkzittingen van De Knunnekes zijn nog op 21 en 27 januari in zalencentrum City Lido.

(Bron: De Gelderlander)






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl