De proatpoal stopt ermee
  01-01-1900
Het gala van dit jaar is het laatste van de Deurningse proatpoal Gerald Moleman. Hij stopt op zijn hoogtepunt, want gisteravond was hij in zijn buut weer onnavolgbaar. Het Nettelkörnkesgala zal hem missen.

De Dwarliggers, als Schotten gekleed, hadden een gewaagd optreden, zoals het dorp dat van deze jonge Deurningers gewend is. De Nettelwichter, onder leiding van Linda Geelen, lieten zien dat ze een prima show kunnen geven. Bob en Berend (Martijn Elshof en Babet Blokhuis) namen als bouwvakkers op luchtige wijze allerlei Deurningers op de korrel.

De Deurninger Girls waren een openbaring, waarna de avond werd afgesloten door de proatpoal Gerald Moleman. Hij ging met een groot aantal anekdotes uitgebreid in op zijn vorig jaar gesloten huwelijk. Op zijn eigen onnavolgbare manier stelde hij van alles en iedereen aan de kaak. ‘Bouwen op de Deurninger Es? Daar hadden we het 10 jaar geleden ook al over. En over 10 jaar waarschijnlijk nog wel’, aldus Moleman. En tot slot had hij weer een verrassing. Dit was zijn laatste optreden. Hij stopt ermee. Niet omdat hij te oud is, zoals hij het publiek wilde doen geloven. Neen, de ware reden is waarschijnlijk, dat het huwelijk hem helemaal opslokt. Dat krijg je als je op latere leeftijd pas gaat trouwen. De Deurningers zullen zijn optredens missen. De daarna volgende finale was weer een wervelende en bruisende show.

(Bron: De Twentsche Courant Tubantia)






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl