Roda-directeur verkijkt zich op Thornse buut
  16-01-2006

Roda-directeur Huub Narinx zal zich zijn optreden tijdens de vrouwluujzitting in Thorn nog lang heugen. Niet iedereen was even blij met zijn buut.

Hij was zich van geen kwaad bewust. Wilde met de beste bedoelingen een rede houden op de vrouwluujzitting in Thorn. Toch bedenkt directeur Huub Narinx van Roda JC, van oorsprong Vijlenaar maar nu inwoner van Thorn, zich in het vervolg twee keer of hij zich waagt aan een buutte-act.

De grappen die hij vorig weekend namelijk maakte over het dorp en een aantal inwoners, vielen niet goed bij een klein groepje aanwezigen. De meerderheid van de zaal was enthousiast, zo getuigen ook meerdere bezoekers van de vrouwluujzitting, maar bij sommigen raakte de directeur een te gevoelige snaar. Narinx kreeg wat bierviltjes naar zijn hoofd geslingerd en werd door een aantal vrouwen uitgejouwd toen hij ze met naam en toenaam noemde. Iets waar hij wel van is geschrokken. ,,Ik wil helemaal geen stennis. Juist omdat ik graag deelneem aan het carnavalsleven, besloot ik om in te vallen voor een andere act. De buut is bedoeld om mensen en gebeurtenissen op de hak te nemen. Maar er zijn er altijd die niet zo blij zijn met kritiek'', zegt hij.

Achteraf is Narinx nog naar een aantal van de betrokkenen gegaan om te vragen of hij echt te ver was gegaan. Maar volgens de directeur is alles uitgepraat. Carnavalsvereniging De Geitebuk bevestigt het akkefietje, maar vindt dat van een mug een olifant gemaakt wordt, puur en alleen omdat Narinx een bekend figuur is. Toch zegt de Roda-directeur zelf dat hij in het vervolg terughoudender zal zijn met dit soort acts. ,,Het heeft er niets mee te maken dat ik van buiten Thorn kom hoor. Als iedere willekeurige andere inwoner iets had geroepen, had je er niemand over gehoord. Maar ik ben nu een publiek figuur geworden dat beter op zijn woorden kan passen. Hoewel ik naast Roda-directeur, toch vooral inwoner van Thorn blijf.''

(Bron: De Limburger)






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl