Prinsenzittingen Papgat
  11-01-2006

Stichting Papgat en de commissie Zittingen organiseren dit jaar 44 jaar Prinsenzittingen in Papgat. Voor vele papbuiken en papbuikinnen de start voor een nieuw carnavalsseizoen. Voor de organisatie van de prinsenzittingen de slagroom op het toetje, na een fikse periode van vergaderen en organiseren.

De prinsenzittingen zijn op 27 en 28 januari en op 3 en 4 februari. De zittingen beginnen om 20.00 uur.

Er staat een programma dat klinkt als een klok. De commissie is verheugd dat er maar liefst vijf kletsers in de ton zullen staan. Echte Rooise kletsers, dus goed gebekt, zij zullen de zaal absoluut doen bulderen van het lachen en gezien de tijd van de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen, misschien menig Roois raadslid wel kippenvel bezorgen.

Wat te denken van Frans en Stans? Wereldberoemd in Nijnsel, zij gebruiken de Prinsenzittingen in Rooi als generale repetitie voor de avonden in Nijnsel en weten de gevoelige snaar telkens weer te raken.
En onze eigen Gerrit van Roosmalen. In zijn creatie van Bertus Blus zal hij een uitgebreide samenvatting geven van zijn ervaringen als lid van de Rooise Spuitgasten. Gerrit, ook wel de kletsnestor van Rooi genoemd.

Ook een "ouwe bekende" in de ton is Piet Klaassen. Kocht je een kerstboom bij hem in december dan heb je ongetwijfeld al een klein stukje van zijn klets mee gekregen. Piet hobbelt alweer fiks wat jaren mee bij de Rooise Prinsenzittingen. En het lukt hem steeds (anhauwend/deger)  weer in zijn onvervalst Aarles/Helliemons, of iets van dieje kant, de goeie en  minder goeie (als die er toevallig mochten zijn) kanten van Rooi te belichten.

De vierde kletser, Rien van Genugten, is een gigantische twijfelaar. Weet zelfs op het laatste moment nog niet of hij zelf mee zal doen of z'n bruur. Misschien ligt dat wel aan het feit dat Rien ook dit jaar weer bij de Helmondse Keiekletsavonden te bewonderen valt en daar wel weer eens hoge ogen zou kunnen gooien. Als Rien aan het kletsen slaat krijg je nauwelijks tijd om bij te komen zo snel volgen zijn grappen en woordspelingen elkaar op.

En dan nummer vijf. Vorig jaar voor het eerst met succes in de ton. Dit jaar doet hij in de ton zijn bijbaantje als postbode uit de doeken. Dennis van der Steen zal opnieuw het publiek uitdagen. Hij heeft in zijn winkel al menig dier het hoofd op hol gebracht en nu is het publiek aan de beurt,  zo heeft hij  beloofd.  Beestachtig of met dierenmanieren?  Dus..een echt Roois elitekorps aan kletsers op de zittingen.

Daarnaast is er nog volop ander amusement. Dans, cabaret, muziek en zang.
Een spectaculaire opening van de avond, een spetterend optreden van Sunrise , Funk Invasion, de dansmariekes, echte Rooise zangeressen zoals Kim van Weert en Viola van Haver, verrassende optredens van Hupke Skrot, de Narrekap en het Prinselijk Vermaak.

De avond staat onder muzikale begeleiding van Tiona, die ook na de optredens voor muzikale hoogstandjes zorgen. Deze 44e editie van de Rooise Prinsenzittingen mag niemand missen. Voor elke avond zijn nog kaarten te koop voor de minimale prijs van negen euro bij boekhandel 't Paperas, Dierenspeciaalzaak de Borchmolen, Bakkerij van den Eertwegh in Nijnsel, Spar Hellings in Boskant en zalencentrum De Beurs






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl