Het succes van de buutredner: een relatie met lelijke, domme vrouw
  07-01-2006

Het 25ste Grenskantbuutkampioenschap van carnavalsvereniging De Diepenkikkers in Milsbeek was één lang lachsalvo. ‘ Moeder de vrouw’ moest het weer ontgelden, toch lachten de dames in de zaal het hardst.

"Waar hebben vrouwen het meeste krulhaar?” De zaal roept wat, maar blijft het juiste antwooord schuldig. „ In Afrika”, zegt Cees Coolen. De Tilburger noemt zich ‘ Kiske’ en heeft het vooral over zijn vrouw Joke. De meeste buutredners nemen hun dikke, domme vrouw op de hak. Maar het publiek in dorpshuis Trefpunt in Milsbeek lacht zich rot, vooral de dames.

„ Joke doet tegenwoordig aan yoga”, onthult Kiske.  „ Ze legt soms beide benen in de nek. Laatst riep ze mij, ze kreeg ze niet meer terug. Ik keek naar die vleesknoop en zei ‘ kam eerst je haar maar en doe je gebit in’.”  De zaal davert.

De buut van Henk van der Heyden, de winnaar van vorig jaar, is ook niet bepaald vrouwvriendelijk. De humorist uit Son en Breugel heeft het over ‘ Onze Willy’ zijn broer. Die heeft het ook al niet getroffen met zijn vrouw Mientje van 1,50 meter hoog en de maten 150, 150, 150.

Gerry de Ruyter speelt een thuiswedstrijd. In ‘ Unnen Duts’ neemt hij vooral zichzelf op de hak. Misschien omdat zijn vrouw in de zaal zit. Gerrry speelt een duts ( deuk) die graag geheim agent zou zijn. Hij heeft een agressieve poedel als politiehond. „ Dat beest is aan een oog blind, maar dat geeft niks.  Wat- ie op de heenweg niet ziet, dat ziet- ie op de terugweg.”  Dun Duts zoekt wanhopig naar een vrouw. „ Een vrouw”, zegt zijn moeder, „ die moet je in de watten leggen.” Dun Duts naar het Kruidvat. „ Mag ik watten?” Winkelmeisje:„ Watte?” Duts: „ Ja watte.” Dan volgt een komische dialoog vol misverstanden zonder één schunnigheid.

Rob van Elst ( Dik dèn Onmundige) uit Groesbeek zaagt van dik hout fikse balken. Hij is met zijn vrouw Katarina op een cruise naar New Orleans geweest.  „ Ja, toen het daar overspoeld werd met toeristen.” Het paar is de kinderen ontvlucht, want die deugen niet. „ Laatst vond mijn vrouw een SM- boekje onder het bed van onze zoon. ‘ Wat moeten we daar nu mee’, vroeg ze. Tja, slaan zal wel niet helpen, zei ik.”

Het 25ste Grenskantkampioenschap is gewonnen door Rob van Elst uit Groesbeek, daarna volgden Pierre van Helden en Wiel Peerlings.

(Bron: De Gelderlander)
 






 
     

 
 

 Copyright © 2003 - 2024 Tonpraten.nl